Sve što treba da znate o Toresu i Barseloni!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 25.12.2021.
11:00
Izvor: Sportske.net

Fudbaler koji ima Barsin DNK.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Dugoočekivano pojačanje Barselone Feran Tores kompletirao je transfer iz Mančester sitija u katalonski klub i očekuje se da u ponedeljak sleti u Španiju, a dan kasnije bude promovisan na "Kamp Nou".

Prethodnih dana smo pisali mnogo toga u vezi sa time zašto je baš španski krilni fudbaler idealno rešenje za Ćavija Ernandeza i kako je Barselona ostvarila prvu veliku pobedu pred 2022. godinu.

Tores će se posle godini i po dana iskustva igranja u Premijer ligi vratiti u voljenu Španiju i zadužiti dres sa brojem 25, koji je proslavio nekadašnjeg golmana Barselone Viktora Valdesa.

Barseloni nije imala u prethodnom periodu sreće sa napadačima. Letos su stigli Serhio Aguero i Luk de Jong i obojica su neslavno prošli,  a nešto bolji učinak Memfisa Depaja amortizovale su česte povrede nekadašnjeg napadača Liona.

Pred Toresom je veliko breme očekivanja imajući u vidu da je pobedio žestoku konkurenciju koju su činili Dani Olmo i Hakim Zijeh, a njegov dolazak izvesno će potisnuti potpis iskusnih Edinsona Kavanija i Aleksisa Sančeza.

Tores tek ima 26 godina, a već je osetio slast šampionske titule sa Sitijem i učešća na Mundijalu. Radio je sa velikim Pepom Gvardiolom, koji je nedavno na najbolji način objasnio zbog čega nije bio prepreka Špancu kada je ovaj izrazio želju da ide.

Po konstituciji odgovara stilu igre koji neguje Ćavi Ernandez, poznat kao veliki ljubitelj brzonogih krilnih fudbalera i jasno je da Tores u sebi ima DNK koji treba Barsi.

Posle emotivnih oproštaja Mesija i Aguera u poslednjih nekoliko meseci, red je došao i na daleko lepši povod za okupljanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke