"Svecima" se ne igra fudbal, Lion odneo bodove iz Pariza, titula u "magli"!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 02.04.2023.
22:49
Izvor: Sportske.net

Kao da šampionski pehar nije dovoljan motiv.

EFE/YOAN VALAT
EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Liona savladali su Pari Sen Žermen na "Parku prinčeva" sa 1:0 u meču 29. kola francuske Lige 1.

Domaćin je tako upisao i drugi uzastopni poraz na svom terenu, nakon što su u prošlom kolu "položili oružje" pred ekipom Rena.

Samo u prvih desetak minuta Parižani su bili opasni po gol gostiju. Prvu dobru priliku na utakmici imao je Vitinja u četvrtom minutu, a pet minuta kasnije najbolju šansu za domaće večeras propustio je Mbape.

Od tog trenutka Olimpik je bio bolji tim. U 15. minutu štoper domaćih Pereira napravio je kardinalnu grešku, ali to nije iskoristio Tijago Mendes koji je šutirao pored gola.

Igrao se 36. minut kada je golman "svetaca" Donaruma u svom kaznenom prostoru srušio Lakazeta, a isti igrač iz penala pogodio stativu. Ipak, to nije razbudilo šampiona Francuske i trenutnog ldiera na tabeli. 

U drugom poluvremenu kao da zvezdama PSŽ-a nije bilo do fudbala. Olimpik je to znalački iskoristio i nakon sjajne akcije koju je golom krunisao Bredli Barkola u 56. minutu stigao do velikog trijumfa.

Bez problema je ekipa iz Liona sačuvala stečenu prednost, a veliko je pitanje da li će PSŽ sa ovakvom igrom odbraniti titulu prvaka.

Nakon 29 odigranih utakmica ekipa Kristofera Galtijea je na liderskoj poziciji sa 66 bodova, dok su Lans i Olimpik Marsej na deobi drugog mesta sa po 60 bodova. Olimpik iz Liona je deveti i ima 44 boda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke