Svega je bilo na ''Velodromu'' samo golova nije, PSŽ sa igračem manje osvojio bod!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.10.2021.
22:43
Izvor: Sportske.net

Atmosfera je bila očekivana, ali golovi su nedostajali.

Beta/AP Photo/Daniel Cole
Beta/AP Photo/Daniel Cole

Povezane vesti

Fudbalski vikend u Francuskoj obeležio je veliki derbi na ''Velordomu'' u okviru 11. kola Lige 1, gde su Marsej i vodeći Pari Sen Žermen posle dosta uzbuđenja i u ''vreloj'' atmosferi na tribinama igrali nerešeno, 0:0. 

Ovo je prvi remi PSŽ-a u sezoni kojim je prednost na vrhu tabele uvećao na sedam bodova razlike u odnosu na drugoplasirani Lans. Marsej uz utakmicu manje ima 18 bodova na četvrtoj poziciji na tabeli.

Prvo poluvreme obeležila su dva nepriznata gola, po jedan na obe strane, kao i pune ruke posla za pripadnika obezbeđenja, pogotovo u situacijama kada su gostujući fudbaleri izvodili kornere ispod tribine sa najvatrenijim navijačima Marseja.

Prvi poništen gol viđen je u 15. minutu meča. Nuno Mendeš je sa leve strane pronašao Nejmara koji je ušao u kazneni prostor i uputio loptu u peterac domaćih gde nespretno reaguje fudbaler domaćih Luan Perez i lopta završava u mreži Marseja. Ali, posle provere u VAR sobi, utvrđeno je da je Nejmar bio u malom ofsajdu i gol nije mogao da bude priznat, ostalo je 0:0.

Samo šest minuta kasnije, i veliko slavlje navijača Marseja prekinula je nova reakcija iz VAR sobe. Arkadijuš Milik je tada savladao Navasa posle polukontre domaćih i centaršuta sa desne strane, ali ni taj gol nije priznat zbog prethodnog ofsajda.

Utakmica je nekoliko minuta bila u prekidu posle šanse za Lea Mesija u 27. minutu, kada je omaleni Argentinac uspeo da zahvati loptu glavom ispred gola domaćih, ali je golman Pau Lopez izbio loptu u korner. Nejmar se spremao da izvede korner, ali ka njemu su letele velike količine sitnih predmeta sa tribina, pa su bezbednosni organi morali da naprave štit oko Nejmara kako bi izveo taj udarac iz ugla.

Do kraja poluvremena, izdvojićemo i propuštenu šansu Nejmara posle brzog prodora Mbapea po levoj strani u 31. minutu, a na drugoj strani Čengiz Under je deset minuta kasnije izbio potpuno sam ispred Navasa u kontranapadu, ali nije uspeo da ga savlada, lopta je završila pored gola. Ipak, ostalo je nejasno da li bi eventualni njegov gol bio priznat, s obzirom da je i tada bila ''sumnjiva'' pozicija po pitanju ofsajda.

Uzbuđenja su se nastavila i u drugom poluvremenu, ali golovi su i dalje nedostajali.

U 57. minutu Pari Sen Žermen je ostao sa igračem manje, jer je isključen Ašraf Hakimi. On je prekršajem ispred kaznanog prostora gostiju faulirao Undera koji je bio u joj jednoj opasnoj kontri. Ta situacija je proveravana u VAR sobi i sudija Bastijen je na kraju posle pregledanog snimka odlučio da pokaže Hakimiju crveni karton.

Prvu veliku priliku da iskoriste brojčanu prednost domaći su imali u 66. minutu, kada je Ronžije zahvatio loptu glavom, Navas je bio nemoćan, ali lopta završava pored gola.

A onda, 73. minut i novi incident na ''Velodromu''. Pari Sen Žermen je bio u obećavajućem napadu, Leo Mesi je imao loptu, ali se iznenada iza njega na terenu pojavio nepoznati čovek koji je umakao obezbeđenju i sudija je prekinuo akciju dok ''nezvani gost'' ne izađe sa terena. Zapravo, iznet je sa terena.

Beta/AP Photo/Daniel Cole

Tri minuta kasnije De La Fuente je napravio pometnju u kaznenom prostoru gostiju, centrirao sa leve strane za Undera koji šutira, ali lopta završava pored desne stative.

Nastavio je Marsej sa napadima, novu priliku je imao Konrad u 77. minutu, kada nije uspeo da ispred Navasa iskontroliše loptu koja je opet odskakutala pored desne stative.

Ipak, kako se bližio kraj meča, dešavanja na terenu su se nekako primirila. Gosti su bili očigledno zadovoljni bodom sa igračem manje, a domaći više nisu uspevali ozbiljnije da priprete golu Navasa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke