''Svetski čovek'' Šimunić: ''Nemam veze sa fašizmom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 29.12.2014.
20:38
Izvor: Sportske.net

U izjavi nemačkom ''Kikeru'', bivši reprezentativac Hrvatske osvrnuo se, između ostalog, i na skandal i suspenziju koja mu je izrečena posle skandiranja ustaških parola.

Povezane vesti

Josip Šimunić, koji se nedavno oprostio od zagrebačkog Dinama, a posle suspenzije od strane FIFA i od reprezentacije Hrvatske, najavio je da još ne razmišlja o penziji, već, naprotiv, smatra da ima kvalitet da i dalje nastupa u nekoj od jačih liga u Evropi!?

''Zovu me iz Kine, BiH, ali ništa od toga. Smatram da sam još uvek dovoljno dobar da igram na visokom nivou. U sledećih dvadesetak dana odlučiću šta dalje'', objašnjava Šimunić.

Naravno, ustaške parole zbog kojih je kažnjen su nezaobilazna tema razgovora sa Šimunićem, pa priliku nisu propustili ni nemački novinari.

On uverava da nije stavio tačku ni na tu priču, već želi da naknadnim sudskim procesima dokaže kako ''nema veze sa fašizmom'', iako tvrdi da se nije pokajao zbog uzvikivanja parole ''Za dom spremni''.

''Nisam učinio ništa loše. Uzvik ''Za dom'', ustaše su prisvojili za vreme Drugog svetskog rata, ali u Hrvatskoj se koristi još od 1566. godine. To su potvrdili i istoričari, a ja ću to da dokažem na sudu!

Ja sam svetski čovek i naravno da nemam veze s fašismom. Povezivati mene i ustaštvo je čista budalaština'',
poručuje Šimunić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Monday, 29.12.2014
22:05

cem se branis preko medija onda je to dosta sumnjivo