Svetsko prvenstvo klubova u novom formatu, učestvuju 24 ekipe?

Autor: Beta Beta
ponedeljak 30.10.2017.
21:52
Izvor: Beta

Član Saveta Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) Rajnhard Grindel rekao je danas da je predloženo da se promeni format takmičenja na svetskom klupskom prvenstvu, uz učešće 24 ekipe na turniru koji bi se igrao svake četvrte godine, počevši od juna 2021

Epa/Walter Bieri
Epa/Walter Bieri

Povezane vesti

Član Saveta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Rajnhard Grindel rekao je danas da je predloženo da se promeni format takmičenja na svetskom klupskom prvenstvu, uz učešće 24 ekipe na turniru koji bi se igrao svake četvrte godine, počevši od juna 2021. 

Grindel, koji je i predsednik Fudbalskog saveza Nemačke, napisao je na Fejsbuku da se protivi predlogu koji je čuo na prošlonedeljnom satanku Fife u Indiji, pošto je igračima potrebno vreme za odmor.

On je naveo da FIFA razmatra predlog da 24 kluba u 18 dana igraju svetsko klupsko prvenstvo, počevši od juna 2021. godine. Po tom sistemu, osam ekipa bilo bi podeljeno u tri grupe.

Svetsko klupsko prvenstvo sa sedam učesnika održava se svake godine u januaru. Za trofej se takmiče pobednici šest regionalnih konfederacija i šampion lige zemlje domaćina. Evropski i južnoamerički šampioni igraju samo po dve utakmice, pošto takmičenje počinju od polufinala.

FIFA će u martu 2018. godine ponovo razmatrati predlog o novom formatu svetskog klupskog prvenstva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke