Svetsko prvenstvo sve menja - Zvezda zna svoj važan datum, ali i ostali učesnici Lige šampiona

Autor: Nemanja Janošev
utorak 07.06.2022.
19:35
Izvor: Sportske.net

Objavljeni datumi.

EPA-EFE/Matt Childs / POOL
EPA-EFE/Matt Childs / POOL

Povezane vesti

Fudbalska Liga šampiona imaće nešto drugačiji kalendar u odnosu na prethodne sezone, a sve zbog Svetskog prvenstva u Kataru koje se održava krajem godine.

Tako će, baš kao i prvenstva širom sveta, Liga šampiona početi nešto ranije, a završiti se kasnije nego što smo navikli. Razlika nije drastična, ali je uočljiva. 

Grupna faza najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja startuje 6, odnosno 7. septembra, zatim se drugo kolo igra odmah naredne sedmice. Četvrto se igra 4. i 5. oktobra, a peto 25. i 26. novembra. Prvog i drugog decembra dobićemo i sve zvanične putnike u nokaut fazu.

Zatim, dueli osmine finala zakazani su za 14, 15, 21. i 22. februar naredne godine, a revanši 7, 8, 14. i 15. marta. Četvrtfinala su na programu 11, 12, 18. i 19 aprila, dok su polufinala u maju, odnosno 9, 10, 16. i 17. Finale koje se igra u Istanbulu biće održano 10. juna naredne godine.

Što se srpskog šampiona Crvene zvezde tiče, oni svoju bitku za elitu započinju 18. jula od trećeg kola kvalifikacija u kojima su tokom čitavog trajanja povlašćeni. U slučaju, plej-ofa, tim Dejana Stankovića bi prvi meč igrao 2. avgusta.

Podsećamo, Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra, pa do 18. decembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke