Svi alarmi se pale - Lester preokrenuo protiv Junajteda, Siti siguran, veleobrt Vulvsa u 95.

Autor: Sportske Net
subota 16.10.2021.
17:57
Izvor: Sportske.net

Tipično popodne u Premijer ligi...

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Lestera pobedili su Mančester junajted posle preokreta 4:2, u osmom kolu Premijer lige. Ovo je drugi poraz "đavola" u sezoni,  treći meč bez trijumfa i velika opomena za Ole Gunara Solskjera da nešto mora da se menja, a po svemu sudeći, on. 

Ihenačo je imao najbolju šansu u ranoj fazi meča. Probio se po levoj strani, šutirao, ali je Megvajer vrlo mirno izbio loptu. Nastavio je Lester sa ofanzivom, preko Tilemansa, Ihenača i Medisona, međutim završnica nije bila dovoljna dobra. Imali su Lindelof i Megvajer dosta posla na samom startu. Engleski štoper vratio se na teren posle pauze i igrao vidno zbunjeno i nesnađeno. 

Na strani Junajteda, Mejson Grinvud je stigao do ivice šesnaesterca i šutirao posred Šmajhela, koji je lako intervenisao.

Grinvud je postigao neverovatan gol u 19. Minutu. Fantastičan šut mladog Engleza. Dobio je loptu od Bruna, prošao po ivici kaznenog prostora dok nije naišao na prazan prostor i šutirao toliko jako, da nije bilo realno odbraniti.

Lester je odmah spremio odgovor. Kastanj je istrčao kontru, ali je Matić blokirao šut, potom je Vardi šutirao, ali nedovoljno jako, pravo u De Heu.

Tilemans je majstorijom izjednačio rezultat. Megvajer je ponovo pogrešio, izgubio loptu, a Belgijanac lobom sa 15-ak metara pogodio u malu mrežu.

Opasniji je Lester bio u nastavku, Junajted je tek u finišu prvog dela preko Ronalda pokušao da stigne do novog vodstva, ali bez uspeha. S druge strane, samo je sreća spasila “đavole” kada je Vardi šutirao, a Lindelof nespretno i bezuspešno pokušao da spasi loptu.

Krenulo je dinamično drugo poluvreme. Stvarali su šanse fudbaleri na obe strane, u jednom trenutku je i Nemanja Matić sa velike udaljenosti iz poluvoleja pokušao da postigne gol, ali nije bio dovoljno precizan.

Grinvud je imao nekoliko prilika, zatim i Ronaldo, ali Šmajhel se branio. Tilemans je danas digrao neverovatan meč, šutirao je sa velike udaljenosti, ali je De Hea ponovo pokazao klasu i odbranio gol Junajteda. Ronaldo je bio u prilici u 77. minutu da postigne pogodak nakon prilično nevidiljive partije, ali je Šmajhel bio na pravom mestu.

Nije mogao De Hea baš sve da odbrani. Sujundžu je kreirao preokret i iz neposredne blizine posle gužve u šesnaestercu pogodio za 2:1.

Na teren je prvi put ove sezone izašao Markus Rašford i vratio se u velikom stilu. Junajted je izjednačio u 81. minutu, ali je Vardi bio nemilosrdan i ponovo preokrenuo na 3:2.

Iako je bio najbolji igrač na sredini terena, Solskjer je zamenio Matića i uveo Mektomineja, još jedna u nizu neshvatljivih odluka Norvežanina. 

Nije ovo bio kraj propasti odbrane Mančester junajteda. Daka je ovoga puta bio strelac i to u 91. minutu. Loša reakcija na prvoj stativi i snalažljivost Dake ponovo su promenili rezultat.

Mančester Siti je pobedio Barnli kod kuće rezultatom 2:0. “Građani” su poveli u ranoj fazi prvog dela preko Bernarda Silve, da bi vodstvo potvrdili u 70. Zahvaljujući Kevinu De Brujneu.

Sautempton je minimalnim rezultatom savladao Lids. Jedini gol na meču postigao je Armando Broja. 

Norič i Brajton odigrali su bez golova meč osmog kola engleskog prvenstva. 

Vulverhempton je stigao do neverovatnog preokreta protiv Aston Vile koja je praktično imala dobijenu utakmicu.Ings je početkom drugog dela postigao prvi gol za Vilu, a u 68. je vodstvo duplirao Mekgin. Sais je smanjio prednost na 2:1 u 81. minutu, da bi posle pet minuta Koudi uspeo da izjednači. Ovo nije bilo sve, fenomenalni Neveš je u 95. minutu zatresao mrežu za konačnih 3:2. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke