Svi pričaju gde će Alonso, a ko bi mogao da ga zameni u Leverkuzenu?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 06.03.2024.
15:45
Izvor: Sportske.net

Ovo su kandidati.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Španski stručnjak Ćabi Alonso želja je nekoliko ekipa za narednu sezonu. Pre svega, Bajer Leverkuzen želi da ga zadrži i nadaju se da će on ostati u klubu i posle leta, dok su njegove predstavnike kontaktirali Bajern Minhen i Liverpul.

Oba velikana ostaće bez trenera na kraju sezone i aktivno rade na pronalasku zamena za Tomasa Tuhela, odnosno Jirgena Klopa.

Međutim, kako u Bajeru nisu sigurni hoće li Alonso i dalje biti na klupi "farmaceuta", moraju i oni da razmišljaju o projektu koji bi išao nakon njegovog odlaska, te ko bi ga vodio.

Dva imena se trenutno nalaze u listovima nemačkih medija. Konkretno, "Bild" piše kako u Leverkuzenu razmišljaju o Sebastijanu Henesu, nećaku čuvenog Ulija Henesa. Sebastijan trenutno vodi Štutgart koji igra fenomenalno i trećeplasirani su tim Bundeslige. Njegova ekipa ima sličan stil igre kao i aktuelna Bajerova, pa otuda i ne čudi interesovanje Leverkuzena, ali i Bajerna čija je treća ili četvrta opcija.

Drugo ime jeste pomalo iznenađujuće. U pitanju je Raul Gonzales Blanko, koji poznaje nemačko govorno područje iz vremena nastupanja za Šalke. Raul trenutno vodi Real Madrid Kastilju, odbijao je ponude raznih timova do sada u želji da bude što bliže "kraljevskom klubu", ali iskorak je neminovan kako bi napredovao. Bajer ima sve predispozicije da mu ponudi tako nešto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke