Svilar i Ejbraham sačuvali Romi bod u Napulju, Atalanta zakuvala borbu za LŠ!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.04.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Zakuvalo se u borbi za Ligu šampiona.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Napolija i Rome remizirali su rezultatom 2:2, dok je Atalanta kao domaćin salvadala Empoli i sada se dodatno zakuvala borba za Ligu šampiona. 

Utakmica na stadionu "Dijego Armando Maradona" bila je puna uzbuđenja, videli smo dva penala, na kraju i remi u 90. minutu u režiji povratnika Tamija Ejbrahama. 

Golova u prvom poluvremenu nije bilo, ali treba istaći da je za to bio najzaslužniji Mile Svilar koji je odlično zaustavio jedan pokušaj Viktora Osimena. 

Roma je povela u 59. minutu kada je Paulo Dibala bio precizan iz penala. Prethodno je Žezus zakasnio i nespretno oborio Azmuna, a sudija pokazao na belu tačku. Loptu je namestio Dibala koji je poslao u sam ugao za 0:1.

Ali, Napoli je uspeo da izjednači posle šest minuta, kada je Olivera uz mnogo sreće i odbitak konačno uspeo da savlada Svilara za 1:1.

Veliki preokret videli smo u 84. minutu kada je Osimen iz penala savladao Svilara za 2:1.Prethodno je Kvarachelija oboren u šesnaestercu, a VAR potvrdio najstrožu kaznu.

I onda, novi šok, povratnik Ejbraham se našao na pravom mestu, izbegao je ofsajd i posle asistencije Endike pogodio za 2:2.

Ovaj rezultat najviše je odgovarao Atalanti koja juri Romu i danas je pobedila Empoli - 2:0. 

Atalanti su bodove doneli Pašalić u 42. minutu iz penala i Lukman u 51. minutu.

Borba za četvrto i peto mesto u borbi za LŠ biće otvorena do samog kraja, Bolonja ima 63 boda, Roma 59, a Atalanta 57, s tim što tim iz Bergama ima i meč manje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke