Svilar kao na strelištu, ponižena Roma doživela brodolom u Firenci!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 27.10.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Fiorentina ostvarila veliku pobedu igrajući sjajan fudbal!

AP Photo/Andrew Medichini
AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine ubedljivo su slavili u Firenci protiv ekipe Rome rezultatom 5:1 u meču devetog kola italijanske Serije A.

Izabranici Rafelea Paladina večeras su ponizili Rimljane koji će dugo pamtiti ne samo visok, već i sramotan poraz koji bi mogao koštati Ivana Jurića i posla u narednim danima.

"Stradao" je tako i srpski čuvar mreže Mile Svilar koji je pet puta morao da vadi loptu iz sopstvene mreže jer je bio prilično bespomoćan u mnogim situacijama...

Sve je počelo već u devetom minutu kada je Moise Kean golom krunisao lepu timsku akciju, da bi osam minuta kasnije Lukas Beltran sa penala udvostručio prednost "Ljubičastih".

Koliko je "Vučica" bila loša pokazuje i Jurićeva odluka da već u 32. minutu napravi dvostruku izmenu, pa su umesto Kristantea i Anhelina u igru ušli Manu Kone i Nikola Zalevski.

Takva odluka se ubrzo začinila dobrom pošto je francuski fudbaler postigao lep pogodak i u 39. minutu smanjio zaostatak Rome, no to nije mnogo pomoglo gostima jer je dva minuta kasnije Moise Kean posle centaršuta Bovea sa leve strane ponovo uvećao prednost Fiorentine.

U drugom poluvremenu usledio je potpuni raspad sistema tima iz italijanske prestonice.

Edoardo Bove je u 52. minutu uspeo da se upiše u strelce, dok je Hermoso na drugoj strani u razmaku od samo pet minuta dobio dva žuta kartona, što je domaćin iskoristio da u 71. postigne i peti pogodak kada se lopta od nesrećnog Humelsa odbila u gol Svilara.

Sve nakon toga bilo je rutinsko odrađivanje posla ekipe Rafaelea Paladina koji posle Monce pokazuje da ima veliki trenerski potencijal, dok ne bi bilo iznenađenje da Jurić već od sutra bude na birou rada.

Fiorentina [1] - 0 Roma - Moise Kean 9'
byu/Zyntaro insoccer
Fiorentina [2] - 0 Roma - Lucas Beltran 17' (penalty)
byu/Zyntaro insoccer
Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke