"Svrake" razbile Barnli i "kupile mu kartu" za Čempionšip, "šumari" došli na korak do opstanka

Autor: Mladen Heleta
subota 04.05.2024.
18:01
Izvor: Sportske.net

"Nula" bezbrižnih Brentforda i Fulama.

Danny Lawson/PA via AP
Danny Lawson/PA via AP

Povezane vesti

U terminu od 16 sati odigrane su tri utakmice 36. kola Premijer lige, od kojih su dve bile veoma važne u borbi za opstanak. Postignuti su sledeći rezultati: Barnli - Njukasl 1:4, Šefild junajted - Notingem Forest 1:3 i Brentford - Fulam 0:0.

Barnli je morao da savlada Njukasl na svom stadionu kako bi sačuvao kakvu-takvu šansu da u poslednja dva kola može da načini podvig i domogne se opstanka, pogotovo što u 38. rundi dočekuje Notingem na svom stadionu, ali "svrake", koje jure Evropu, nisu imale milosti prema ekipi koju predvodi Vensan Kompani i danas su je na surov način najverovatnije poslale u niži rang.

Kalum Vilson je pogotkom iz peterca u 19. minutu načeo golmana Arijaneta Murića, da bi prednost gostiju udvostručio Longstaf u 35. minutu, preciznim udarcem sa 12 metara, nakon lepe akcije Vilsona i Marfija.

U 40. minutu je već bilo 0:3. Asistirao je Gordon, a pogodio Bruno Gimaraeš.

Ista slika viđena je i u nastavku, Murić je u 52. minutu odbranio penal Isaku, ali se švedski napadač "popravio" samo tri minuta kasnije. Vilson je ponovo pokrenuo opasnu akciju i proigrao Marfija, koji je utrčao po desnoj strani. Usledio je pas u peterac, gde se Isak sjajno snašao i zatresao mrežu, za 0:4.

Konačnih 1:4 postavio je Ošej u 86. minutu.

Notingem Forest je uradio ono što je bilo neophodno, savladao je "fenjeraša" Šelifd junajted u gostima i na dva kola pre kraja ima tri boda više od Lutona i pet više od Barnlija, prvog i drugog ispod "crte".

Nije dobro krenulo po "šumare" danas, pošto je davno prežaljeni Šefild poveo u 17. minutu, golom Breretona Dijaza iz penala.

Ipak, "suvi" kvalitet je nakon toga došao do izražaja, pa je Hadson-Odoi perfektnim udarcem sa 13 metara, iskosa sa leve strane, pogodio suprotni ugao i izjednačio na 1:1 u 27. minutu.

Preokret se desio u 51. minutu, kada je Jets sa 7-8 metara zakucao loptu u mrežu domaćih, nakon što mu je Boli spustio glavom posle prekida.

U 65. minutu još jedna bravura Hadsona-Odoija i pogodak za 1:3, nakon što je izlomio čuvara po levoj strani, ušao u kazneni prostor, namestio se na kontra nogu i ponovo pogodio suprotni ugao. Bio je ovo 100. gol koji je ove sezone primio očajni Šefild u Premijer ligi.

Dakle, realno je sada samo pitanje Notingem ili Luton u borbi za opstanak? "Šumari" mnogo bolje stoje i do kraja dočekuju Čelsi i gostuju Barnliju. Sa jednom pobedom će sigurno završiti posao, jer imaju veliku prednost i u gol-razlici. Luton gostuje Vest Hemu i dočekuje Fulam. Postoji i varijatna u kojoj može da se spasi i Barnli, ali to zaista deluje kao "nemoguća misija". On treba da pobedi Totenhem u Londonu i Notingem kod kuće, da Notingem ne uzme nijedan bod u svoja dva meča, a Luton da uzme maksimalno tri boda.

Mali londonski derbi između bezbrižnih Brentforda i Fulama nije imao nikakav rezultatski značaj, a završen je bez golova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke