Svuda pođi, kući dođi, Bajernovo rešenje je - Hansi Flik?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 09.05.2024.
14:17
Izvor: Sportske.net

Uprava kluba nema ništa protiv, nemački stručnjak voljan da pregovara.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Eliminacija Bajerna iz Lige šampiona zaokružila je lošu sezonu minhenskog kluba koji će ostati bez trenera na kraju sezone kada će Tomas Tuhel napustiti Bavarsku.

Iako se govorilo da uprava Bajerna nagovara nemačkog stručnjaka da ostane, to se neće desiti, pa se uveliko licitira sa imenima potencijalnih naslednika poput Erika ten Haga, Đulena Lopetegija...

Poslednji u nizu jeste i upravo bivši trener Bajerna Hansi Flik (59), prenosi novinar nemačkog Skaja Florijan Pletenberg.

On navodi da u klubu razmatraju povratak čoveka koji je u Minhenu proveo dve godine pre nego što je preuzeo reprezentaciju Nemačke sa kojom se rastao posle loših rezultata pred početak Evropskog prvenstva.

Flik navodno ne otpisuje povratak na mesto uspeha gde je osvojio praktično sve što je mogao, ukupno šest trofeja za dve godine što ga čini jednim od najuspešnijih trenera u klupskoj istoriji.

Za sada nema konkretnijih informacija, zvanični pregovori još uvek nisu počeli, ali to bi moglo da se promeni, prenosi Pletenberg.

Hansi Flik dobro poznaje Bajern u kojem je proveo i pet godina kao fudbaler nemačkog velikana, dok je 2019. počeo kao asistent Nika Kovača pre nego što je početkom novembra iste godine postao i prvi trener.

Sa Bajernom je kao trener osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, UEFA Superkup, Superkup Nemačke, Kup Nemačke i dve Bundeslige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke