Tadić bez iskupljenja u Rimu, Arsenal ubedljiv u Pragu

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 15.04.2021.
22:52
Izvor: Sportske.net

Ajaks eliminisan iz Lige Evrope

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa nisu uspeli da nadokande zaostatak iz prvog meča protiv Rome i plasiraju se u polufinale Lige Evrope pošto su u revanš meču četvrtfinala na "Olimpiku" odigrali nerešeno 1:1.

Roma je pre sedam dana stekla solidnu zalihu pobedom na "Johan Krojf Areni" 2:1, a već u uvodnih desetak minuta revanša imali su dve prilike da stignu do gola.

Ajaks je kako je meč odmicao uspostavljao kontrolu, a do poluvremena su zapretili preko Dejvija Klasena i Dušana Tadića, ali njihovi pokušaji nisu ozbiljnije ugrozili gol Paua Lopeza.

U finišu poluvremena dogodila se sporna situacija kada je Dušan Tadić pao u kaznenom prostoru domaćih, ali je sudija posle pregleda VAR-a pokazao da nema penala.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a trener gostiju Erik Ten Hag u nastavku je poslao na teren robusnog napadača Brajana Brobija, koji mu se odužio već u 49. minutu kada je lobom doneo vođstvo Ajaksu.

Ajaks je u tim trenucima bio u punom naletu, a novi gol za "kopljanike" postigao je Tadić u 56. minutu, ali je on bio poništen zbog prethodnog faula nad Henrikom Mhitarjanom.

Ovaj momenat kao da je ohrabrio letargičnu Romu koja je do izjednačenja stigla u 72. minutu nakon sjajne realizacije Edina Džeka na drugoj stativi.

Ajaksu je bio neophodan pogodak za produžetke, ali su kako je utakmica odmicala sve manje bili u prilici da ga stignu, pa je Roma otišla u polufinale gde će igrati protiv Mančester junajteda, koji je opravdao ulogu favorita protiv Granade i sa novom pobedom od 2:0 eliminisao španskog predstavnika.

Fudbaleri Arsenala rutinski su izborili prolaz u polufinale Lige Evrope pošto su u revanš meču četvrtfinalne utakmice slavili protiv Slavije u Pragu sa 4:0.

Tri od četiri gola izabranici Mikela Artete postigli su u prvom poluvremenu i to u razmaku od samo šest minuta.

Vođstvo gostima iz Londona doneo je Nikolas Pepe u 18. minutu nakon što se sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih.

Već u 21. minutu na semaforu je bilo 2:0 kada je precizan sa penala bio Aleksander Lakazet.

a tri minuta kasnije prednost je utrostručio Saka posle solo prodora i odličnog udarca uz golmanovu levu stativu.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a meč je već nakon prvih 45 minuta bio rešen, pa je drugo poluvreme bilo samo formalnost.

U nastavku Arsenal je stigao do još jednog gola, a u strelce se drugi put na meču upisao Lakazet. Ovaj put to je učinio u 77. minutu levom nogom nakon veštog driblinga u kaznanom prostoru Slavije.

Arsenal će tako u polufinalu igrati protiv Viljareala, koji je večeras rutinski slavio na svom terenu protiv zagrebačkog Dinama sa 2:1 i ukupinim rezultatom 3:1 otišao među četiri najbolje ekipe u Ligi Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke