Krupan razlog zašto Ajaks može da osvoji Ligu šampiona!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 08.12.2021.
17:06
Izvor: Sportske.net

Srbin veruje da su bolji nego pre dve godine.

 EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Fudbaleri Ajaksa trijumfalno su prošli kroz grupnu fazu Lige šampiona pobedom protiv Sportinga iz Lisabona 4:2 i sa neverovatnom gol-razlikom od 20:5.

Klub iz Amsterdama je tokom šest utakmica u grupnoj fazi Lige šampiona ostvario isto toliko pobeda, pa se s pravom prognozira da bi u najmanju ruku mogao da ponovi uspeh iz sezone 2018/2019 kada im je za dlaku promaklo finale.

Mnogi su u Ajaksu uvereni da je ovaj tim još bolji nego što je to bio slučaj pre dve i po godine, a to mišljenje deli i kapiten Dušan Tadić.

"Mislim da imamo bolji tim nego te sezone. Napravili smo velike korake prethodnih meseci. Teško je porediti timove. U 2019. godini smo takođe imali dobar tima, ali sada imamo drugačije igrače, različitih karakteristika nego tada. Pre dve godine smo bili pomalo naivni, a sada smo mentalno daleko jači. Imamo nekoliko Južnoamerikanaca koji su pravi borci. Uz dužno poštovanje prema onom timu, sada smo mnogo pametniji", naveo je Tadić u intervjuu za holandski Telegraf.

Žreb za osminu finala Lige šampiona na programu je u ponedeljak, a plasman u nokaut fazu osim Ajaksa već su obezbedili Mančester siti, PSŽ, Liverpul, Atletiko Madrid, Sporting, Real Madrid, Inter, Bajern Minhen, Mančester junajted, Čelsi i Juventus.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke