Tadić pakovao, Džeko pogađao, strepeće Partizan i od žilavog Lugana!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 23.07.2024.
22:28
Izvor: Sportske.net

Jasno je da "crno-belima" neće biti lako u nastavku evropskih kvalifikacija.

EPA-EFE/PETER KLAUNZER
EPA-EFE/PETER KLAUNZER

Povezane vesti

Partizan je večeras pokazao da nije dorastao velikom takmičenju kakvo je Liga šampiona, pa je teško verovati da "crno-beli" posle poraza od 6:2 u Lubinu mogu da preokrenu rezultat u svoju korist u revanšu u Beogardu.

Ukoliko ispadne iz kvalifikacija za LŠ, Partizan će put ka grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja nastaviti protiv poraženog iz duela Fenerbahče - Lugano u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Da Partizanu ni tamo neće biti previše lako pokazao je i prvi duel u Švajcarskoj gde je Fener savladao Lugano rezultatom 4:3.

Domaćin je morao da igra u Tunu, ali to mu nije smetalo da povede već u četvrtom minutu golom El Vafija.

Izabranizi Žozea Murinja su do odlaska na odmor ipak uspeli da izjednače rezultat, a za to su najzaslužniji doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić na kojim je skrivljen jedanaesterac, te Edin Džeko koji je najstrožu kaznu pretvorio u pogodak.

Balkanska veza proradila i u igri, pa je Fener posle asistencije Tadića i novog gola Džeke u potpunosti preokrenuo rezultat već u prvom napadu u drugom poluvremenu.

Nije se Lugano predako lako, Uran Bislimi je izjednačio u 64. minutu, ali je Džeko tri minuta kasnije kompletirao het-trik i vratio turskom velikanu prednost.

Činilo se da će konačan rezultat u Tunu postaviti je Ferdi Kadiolu u 74. minutu, ali tako nije mislio Milton Valenzuela koji je u četvrtom minutu nadoknade vremena sveo prednost Fenera na samo jedan gol

Nije se Fenerbahče naigrao u Švajcarskoj večeras, pa je jasno da Partizan čeka vraški težak zadatak i protiv Lugana.

Osim ako vicešampion Švajcarske ne iznenadi Fener usred Istanbula...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 24.07.2024
01:38

Ako bi uspeli da uglavimo 2 kluba u ligu konferencije, to bi bila vrhunska stvar za srpski fudbal. Pored toga što je Zvezdi zagarantovana LE.