Tadić posle haosa - jednu stvar ne smete da radite sa Srbima

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.03.2021.
08:25
Izvor: Sportske.net

Srbin u centru pažnje u Holandiji.

EPA-EFE/Olaf Kraak
EPA-EFE/Olaf Kraak

Povezane vesti

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić obeležio je nedeljni derbi holandskog šampionata protiv PSV-a postigavši u finišu meča gol sa penala sa konačnih 1:1.

Pre izvođenja jedanaesterca Tadić se sukobio sa fudbalerom domaćeg tima Denzelom Damfrisem, koji ga je provocirao, na šta mu je Tadić izvratio posle postignutog gola.

Nakon meča je pogođen i novčićem u glavu, a novinarima je rekao da bi Damfris morao da zna da sa Srbima ne bi trebalo da igra mentalne igre.

"Postoji jedna stvar koju nikad ne smeju da rade s Srbima, a to je da igraju mentalne igre sa nama i da nas provocirate zato što mi celog života iz toga proizvodimo snagu", rekao je Tadić.

Bivši fudbaler Vojvodine je objasnio kako je izgledala situacije pre izvođenja penala.

"Uzimam loptu da izvedem jedanaesterac, a trojica igrača PSV-a stanu ispred mene i Damfris mi kaže da sam pi**a, da nisam nikakav vođa, da ću promašiti. Onda ja dam gol i, šta sam mogao da uradim? Da mu se zahvalim što me je nazvao pi***m?", rekao je Tadić.

A zatim i situaciju nakon penala gde je želeo da se obračuna sa provokatorom.

"O njegovoj majci nisam rekao ni reč.  Neki igrači rivala su želeli da "unište" taj moj penal, dolazili su do mene, govorili da sam idiot... Ali, kada sam pogodio mrežu, samo sam Damfrisa tražio pogledom, kako bi začepio", zaključio je Tadić.

Remijem u Ajndhovenu Ajaks je zadržao prvo mesto sa šest bodova više od PSV-a uz utakmicu manje.

Naredni meč će igrati u nedelju protiv Groningena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke