Tadić razbio maler, dao gol, a kad je izašao iz igre, Ajaks upao u problem!

Autor: Darko Mitrović
subota 08.10.2022.
18:30
Izvor: Sportske.net

Ipak, iznenađenje je izostalo.

Ajax
Ajax

Povezane vesti

Kapiten Ajaksa i reprezentacije Srbije Dušan Tadić konačno je ''probio led'' kada su u pitanju njegovi golovi ove sezone.

On je danas u meču devetog kola šampionata Holandije bio strelac prvog gola za Ajaks u pobedi na gostovanju ekipi Folendama, a ''kopljanici'' su na kraju trijumfovali rezultatom 4:2.

Tadić je svoj prvi gol u sezoni postigao u 17. minutu meča iz jedanaesterca dosuđenog zbog igranja rukom jednog od protivničkih igrača u kaznenom prostoru.

Šest minuta pre kraja prvog poluvremena Kalvin Basi je duplirao prednost Ajaksa, a kada je Brobi u 64. minutu povisio na 3:0, izgledalo je da su gosti osigurali pobedu.

Tadić je u tim trenucima izašao iz igre, zamenio ga je Klasen, ali zatim se domaći neočekivano vraćaju u igru golovima Zefujka i Ejtinga! Usledila je neizvesna završnica, nadali su se domaći i izjednačujućem golu, ali sve dileme oko pobednika rešio je Klasen u šestom minutu nadoknade vremena, za konačnih 4:2 u korist Ajaksa.

Ovom pobedom Ajaks se probio na prvo mesto sa 22 boda iz devet mečeva, ispred AZ-a koji ima 20 i meč manje. Folendam je poslednji na tabeli sa samo pet osvojenih bodova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke