Tadićev put kojim se ređe ide - nepopularan, ali nepogrešiv!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 27.12.2021.
12:45
Izvor: Sportske.net

Srbin u odabranom društvu.

December 2021.
December 2021.

Povezane vesti

Srpski fudbaler Dušan Tadić samo je jedan od primera igrača čija je karijera procvetala nakon odlaska iz Premijer lige, a potez da iz Sautemptona pređe u Ajaks na leto 2018. godine pokazao se kao besprekoran.

Kapiten Ajaksa i zvanično najbolji srpski fudbaler u 2021. godini rešio se da pre tri leta povuče nepopularan potez i odbije mnoge ponude iz "lige petice" i vrati se u voljenu Holandiju.

Već u prvoj sezoni su ga sekunde delile od finala Lige šampiona, a igranje u amsterdamskom velikanu donelo mu je brojna individualna priznanja, među kojima i oreol najboljeg asistenta na svetu.

Tadić je za četiri godine u Sautemptonu igrao u promenljivoj formi. Prvi deo mandata, naročito debitantska sezona pod Ronaldom Kumanom, bili su mu daleko uspešniji nego potonje godine.

U intervjuima je često isticao manjkavosti engleskog fudbala, a onda je pronašao meku u Amsterdamu i tako potvrdio primer dobre prakse kojoj su prethodili ili je sledili drugi.

Ale

Sličan primeru kapitena reprezentacije Srbije je i put njegovog saigrača Sebastjana Alea, koji je nakon očajne epizode u Vest Hemu procvetao u Ajaksu, a na polusezoni je prvi strelac Lige šampiona.

Depaj

U Premijer ligi se nije snašao ni aktuelni napadač Barselone Memfis Depaj, koji je nasledio "sedmicu" Kristijana Ronalda u Mančester junajtedu, ali je pronašao sebe tek kada je obukao dres Olimpika iz Liona, gde je doživeo procvat karijere i zavredio prelazak u Španiju.

Tu je i primer najboljeg fudbalera Selte iz Viga Jaga Aspasa, koji je procvetao u Španiji nakon kraha u Liverpulu, a šta tek reći za Huana Kvadrada, godinama jednog od najstandardnijih ful-bekova Juventusa, a  nije snašao u Čelsiju.

Dodajmo i primer doskoro pouzdanog defanzivca Bajerna Džeroma Boatenga, koji početkom prošle decenije nije pronašao sebe u Mančester sitiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Monday, 27.12.2021
20:16

Ma čovek je realan i skroman. U Engleskoj odigraš 3-4 meča loše i ne možeš da se vratiš u tim. U Španiji vam je primer Jović koji i dalje šansu dobija na kašičicu, a mogao bi negde da postavlja rekorde.