Tajni sastanak i Pepov ključni čovek, dokaz da je on najbolje rešenje za klupu Barselone?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 11.03.2024.
19:17
Izvor: Sportske.net

Da li ovo ukazuje da je on izabrani?

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta sastao se danas sa Pinijem Zahavijem, agentom Hansija Flika.

Katalonski mediji objavili su fotografije sa sastanka, a iako nisu poznati detalji, veruje se da je Pini Zahavi želeo da iskoristi svoje dobre odnose sa Laportom kako bi ga uverio da je Nemac pravo rešenje.

Roberto De Zerbi je otpao kao opcija, jer ima klauzulu između 10 i 15 miliona evra, a i nisu svi u upravi uvereni da je posle Sasuola, Šahtjora i Brajtona spreman za klub Barsine veličine.

Ono što je posebno zanimljivo jesu dodatne informacije o Fliku, koji je viđen u Mančesteru i navodno je bio gost Pepu Gvardioli, jer je želeo da se informiše o Barseloni iz prve ruke.

Takođe, Flik je želeo da obavesti Gvardiolu da za svog pomoćnika želi Dominika Torenta, nekadašnjeg člana Pepovom stručnog štaba.

Torent je bio u Pepovom štabu od njegovog samog početka u Barseloni B, 2007. godine, pa potom u prvom timu Barse, pa potom u Bajern Minhenu i Mančester sitiju, dok nije dobio samostalni posao u Njujork sitiju. Kasnije je vodio Flamengo i Galatasaraj, a trenutno nema klub.

Flik smatra da bi Torent mogao da bude ključan u ovom poslu, zbog jezičke barijere i činjenice da odlično poznaje Barselonu, i da ima jaku reputaciju kao 10-godišnji saradnik Pepa Gvardiole. 

Ako je sve to danas Pini Zahavi predstavio Đoanu Laporti, onda nije nemoguće da predsednik Barse prizna da je Flik odlično odradio domaći zadatak i pripremio se na pravi način za posao u katalonskom klubu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke