Talični Mektomini sačuvao posao Ten Hagu u nadoknadi, proigrao Čelsi!

Autor: Lazar Nikolić
subota 07.10.2023.
18:02
Izvor: Sportske.net

Ogroman preokret Junajteda.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester juanjteda gubilis u protiv Brentforda kod kuće sa 1:0 sve do 93. minuta, a onda je rezervista Skot Mektomini sa dva pogotka doneo veliki preokret domaćinu za eksploziju odušeljenja na "Old Trafordu". 

Na kraju je Junajted slavio rezultatom 2:1.

Brentford je do vođstva došao golom Matijasa Jensena u 26. minutu posle još jedne katastrofalne reakcije golmana domaćih Andrea Onane koji nije ni senka onog čuvara mreže iz Intera.

Ipak, "crveni đavoli" su stigli do izjednačenja u 93. minutu pogotkom rezerviste Skota Mektominija.

To nije bio kraj drame na "Old Trafordu". Igrao se 97. minut kada je Megvajer spustio loptu Mektominiju koji je pogodio za potpuni preokret Junajteda i verovatno sačuvao posao Eriku ten Hagu.

Zablistao je ovog popodneva Čelsi i posle preokreta sa ubedljivih 4:1 došao do pobede na gostovanju Barnliju.

Poveli su domaći u 16. minutu golom napadača Vilsona Odobera, ali su "plavci" u nastavku napravili veliki preokret.

Tri minuta pre kraja prvog poluvremena Čelsi je izjednačio autogolom nesrećnog Amina Al Dahlija.

Posle samo četiri minuta igre u nastavku poveli su gosti golom iz penala letošnjeg pojačanja iz Mančester sitija Kola Palmera.

Proradio je danas i Rahim Sterling koji je postigao treći gol za Čelsi u 65. minutu, da bi konačan rezultat postavio napadač gostiju Nikolas Džekson 15 minuta pre kraja utakmice.

Everton je sa ubedljivih 3:0 slavio protiv Bornmuta na "Gudisonu", a strelci za "karamele" bili su Džejms Garner u osmom, Džek Herison u 37. i Abdulaje Dukure u 60. minutu.

Utakmicu između Fulama i Šefild junajteda obeležila je stravična povreda defanzivca gostiju Krisa Bašama, a domaćin je na kraju slavio sa 3:1.

Fulam je poveo u 53. minutu preko  Bobija De Korodva-Rida, izjednačio je Šefild 12 minuta kasnije autogolom Entonija Robinsona, ali su pobedu domaćinu doneli Tom KerniVilijan pogocima u poslednjih 15 minuta.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke