Tandem Rašford-Sančo za treću u nizu! Lester na dnu!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.09.2022.
22:52
Izvor: Sportske.net

Junajted u nizu!

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester junajteda upisali su i treću vezanu pobedu pošto su večeras u gostima pobedili Lester rezultatom 1:0 u petom kolu Premijer lige.

Erik ten Hag je izveo identičnu startnu postavu treći put u nizu, jer je ista donela pobede nad Liverpulom i Sautemptonom, pa su tako opet na klupi ostali Hari Megvajer, Kazemiro i Kristijano Ronaldo.

Junajted nije preterano blistao, ali je na vreme poveo, tačnije u 23. minutu. Gosti su izveli jednostavnu akciju po desnoj strani, Rašford je pobegao i prihvatio loptu i pravovremeno proigrao Džejdona Sanča koji je obišao golmana Vorda i pogodio za 0:1.

Do odlaska na odmor Lester gotovo da nije nijednom ozbiljno pripretio golu Davida De Hee. 

Prvi ozbiljan pokušaj imao je Džejms Medison iz slobodnog udarca u 51. minutu, ali je De Hea odličnom intervencijom sačuvao mrežu.

Brendan Rodžers je probao uvođenjem Ihenača, ali je i Ten Hag uveo Kazemira umesto Elange da zatvori prilaze, a u 68. minutu je tek ušao i Ronaldo. 

Upravo je Portugalac u 82. minutu umalo asistirao Eriksenu na prazan gol, Rašford ga je izbacio na levom boku, Ronaldo je vratio povratnu kroz peterac, ali je u poslednjem trenutku intervenisala odbrana Lestera. 

Dva minuta kasnije ponovo je Ronaldo bio u centru pažnje, probao je makazicama, lopta je prošla za malo pored gola. 

U poslednjim trenucima utakmice Lester je imao jednu opasnu šansu preko Džastina, koji je iskosa sa desne strane šutirao daleko preko gola.

Nakon dva vezana  poraza, Junajted je vezao tri važne pobede i sa devet bodova sada je peti na tabeli, dok je očajni Lester poslednjeplasirani sa samo jednim osvojenim bodom. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke