Taulant Džaka: ''Predložio sam Granitu da preskoči utakmicu sa Srbijom, ali...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.10.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

Stariji brat ne želi tenzije.

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON
EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije će u subotu od 20.45h u Leskovcu dočekati selekciju Švajcarske u okviru trećeg kola ''A'' divizije Lige nacija.

Ove dve selekcije su se proteklih godina sastajale na Svetskim prvenstvima 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru, a oba puta je kao pobednik izlazila Švajcarska, i to posle velike borbe, ali i tenzija na terenu.

Na prethodne susrete Srbije i Švajcarske podsetio je i Taulant Džaka, 33-godišnji fudbaler Bazela i brat njihove prve zvezde Granita Džake, koji je član nemačkog šampiona Leverkuzena.

S tim u vezi, švajcarski ''Blik'' prenosi i savet koji je Taulant uputio svom godinu dana mlađem bratu pred gostovanje u Leskovcu, valjda svestan ponašanja njegovog brata tokom prethodnih susreta sa Srbijom.

''Predložio sam Granitu da razgovara sa selektorom Muratom Jakinom i možda preskoči ovu utakmicu, ali svi znamo mog brata - on želi da igra svaku utakmicu za Švajcarsku.

Nije lako držati se pod kontrolom 90 minuta kada stvari ponovo postanu tako emotivne. Granit mora da ostane miran, da igra fudbal, da pobeđuje i da ignoriše provokacije. Lako je to reći, ali na kraju se sve svodi na to: igrati fudbalsku utakmicu i pobediti'', izjavio je Taulant Džaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke