“Teatar košmara”- Solskjer se pozdravlja

Autor: Sportske Net
ponedeljak 25.10.2021.
19:00
Izvor: Sportske.net

Izmoždeni Mančester junajted.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester junajted ima mnogo problema i to je ono što već možemo poistovetiti sa pleonazmom, jer je ovaj klub postao sinonim za poteškoće, brige i nevolje. Hronološki posmatrano, tako je od te mnogo puta spomenute 2013. godine kada je Aleks Ferguson napustio klupu “crvenih đavola”, ostavivši toliko toga, a posmatrajući iz drugog ugla, i ničega. I deluje da je Junajted ostao na istom onom mestu gde je pao naredne sezone, gde je “čučnuo da trljanjem drveta od drvo upali svoju prvu vatru” posle velike SAF ere. Na početku.

Tužno je u crvenom delu Mančestera od juče popodne. Debakl i istorijsko brukanje na “Old trafordu” od najvećeg rivala se ne može zaboraviti, a muk s jedne i stihija svega lošeg sa druge strane kod svih ljubitelja ovog kluba, biće veliki izazov u mislima narednih dana. Poslednjih 5:0 Liverpula nad Junajtedom bilo je 1925. godine, i ova informacija neka ostane ovde sama za sebe, jer komentar nije potreban.

Verovatno je suvišno diskutovati o tome šta je trulo u crvenom delu ovog engleskog grada, pa možda podatak da je što se odbrambenog učinka tiče, Junajted na 18. poziciji kada je reč o sačuvanoj mreži, a poslednji kada se posmatraju dueli po utakmici i greške koje su uslovile šuteve bude dodatno uznemirujući.

Sasvim logično, spekuliše se o odlasku Ole Gunara Solskjera sa klupe Junajteda, a kao njegove potencijalne zamene, najčešća imena koja se dovode u pitanje su Zinedin Zidan i Antonio Konte. Englezi javljaju da uprava čak razmišlja da Junajted do susreta sa Totenhemom neće imati Norvežanina na klupi. Premda mnogi smatraju da nije realno da Ole ode sada, kada je pre tačno tri meseca produžio saradnju do 2024. godine, nije to problem za Junajted. Žoze Murinjo je takođe potpisao otkaz u godini u kojoj je potpisao i produžetak saradnje. Novac i isplata od sedam miliona funti godišnje (oko 8,3 miliona evra), koliko se veruje da zarađuje stručnjak, ne opterećuju klub u tolikoj meri, koliko bi nastavak ove višegodišnje, skoro decenijske agonije.

Ono što bi trebalo napomenuti, jeste da nije problem tih 5:0, što govori i sama činjenica da se otkaz Solskjera nije razmatrao ni kada je prošlog oktobra semafor pokazao 6:1 na “Old trafordu” protiv Totenhema. Jučerašnji poraz bi trebalo da bude ta famozna kap koja je prelila čašu, koja je već odavno puna. Jučerašnji poraz je svojesvrsna slika stanja u Mančester junajtedu.

Solskjer je, a samim tim i Junajted, nesnađen, što se da videti kroz more neracionalnih odluka tokom svake utakmice ovog tima, o kojima se neretko pisalo. 

Istina je samo da je Mančester tim sa kvalitetnim pojedincima, pogrešno uklopljenim, koji igraju neizbalansirano i neorganizovano, a koji su očigledno žrtve Solskjerovog traženja i nemogućnosti da uspostavi ravnotežu u timu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke