Tebas jasan - "Zar misle da smo idioti? Nije samo ESL, Infantino je pretnja!"

Autor: Stefan Matić
četvrtak 27.05.2021.
12:00
Izvor: Sportske.net

Jake reči iz Madrida.

Beta/Walter Bieri/Keystone via AP
Beta/Walter Bieri/Keystone via AP

Povezane vesti

Pisali smo, na pokušaj Evropske Superlige se ne zaboravlja. UEFA i Čeferin razmatraju kazne za tri kluba koji nisu odustali od ideje "elite". Real Madrid, Barselona i Juventus bi mogli biti kažnjeni sa izbacivanje iz evropskih takmičenja na dve godine. 

Danas se oglasio i Havijer Tebas, predsednik španske lige. 

"Klubovi iz Superlige su pokazali neznanje i kompletan neuspeh. Oni misle da smo mi glupi idioti da verujemo u saopštenja gde tvrde kako žele da nas moderniziju. Sve što će uspeti jeste da nas potope. Žele da uzmu novac iz domaćih liga i da ga raspodele između nekoliko klubova. Misle da su spasioci fudbala a da smo mi ostali glupe, naivne marionete koje ne znaju ništa. Ne može se sve rešiti promenom formata takmičenja"

"Četiri principa su narušena u ovom momentu. Sportske zasluge, ekonomska stabilnost evropskog fudbala, autonomija domaćih takmičenja i pravo jedan klub jedan glas. Ovo se nije završilo propašću Superlige. FIFA je podržavala Superligu, to se može videti iz dokumenata Superlige. Opasnost nisu samo Real Madrid, Juventus i Barselona. Opasnost je i predsednik FIFA-e"

"Ako su sve ideje Superlige tako dobre i ako će nas spasiti, zašto su to držali u tajnosti? Zašto su izašli sa tim tek u nedelju uveče? Molim vas, ne tretirajte nas kao glupake", izjavio je Tebas. 

Videćemo šta Infantino i drugi čelnici FIFA kuće imaju da odgovore na prozivke iz Španije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Thursday, 27.05.2021
15:14

Па нормално да имају подршку ФИФА и Инфантина. Зар вам ћелави делује као поштен човек?!