Tejlor ukrao šou na "Enfildu", svi zadovoljni!

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.08.2021.
20:25
Izvor: Sportske.net

Sjajna i sadržajna utakmica.

EPA-EFE/ANDREW YATES
EPA-EFE/ANDREW YATES

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula i Čelsija remizirali su 1:1 (1:1) na "Enfildu" u okviru 3. kola Premijer lige.

Da će u Merzisajdu biti odigran fantastičan meč, moglo se nagovestiti kroz nekoliko minuta. Napadi su se nizali na obe strane, a Entoni Tejlor je od početka namestio svoj ritam suđenja i utisak je da je želeo da bude u centru pažnje.

Imao je nekoliko diskutabilnih odluka na štetu oba tima, ali do one ključne ćemo nešto kasnije. Prvu veliku priliku, Liverpul je imao preko talentovanog Harivja Eliota koji je bio neprecizan, a potom je Henderson mogao bolje kada je utrčao iz drugog plana posle centaršuta Arnolda. Posle pritiska Liverpula, usledio je šok za domaće.

Odlično je skočio Kaj Haverc na prvoj stativi ispred Endija Robertsona čija markacija je bila katastrofalna i potiljkom iznenadio Alisona za 0:1. Liverpul je znao šta mora da uradi. Napali su i to im se isplatilo posle karambola pred golom Eduara Mendija. Tada je Ris Džejms igrao rukom na gol-liniji, a Tejlor je posle gledanja snimka poslao Engleza u svlačionicu i dosudio penal. Diskutabilno je da li je morao da ostavi Čelsi sa igračem manje, ali to nije zanimalo Liverpul koji je izjednačio preko Salaha u završnici prvog dela.

Napadali su žestoko u nastavku, šanse su se nizale posle pokušaja Hendersona, Fabinja, Žote, Van Dajka... Mendi je bio odličan, domaćin je pritiskao, ali Čelsi je uspešno odolevao sa igračem manje.

Želeo je Liverpul da uzme čitav plen i iskoristi brojnost na terenu, prilika je bilo, no, rezultat se nije promenio pa sada obe ekipe imaju podjednak broj bodova (7) posle prve tri runde.

Gledajući lica aktera posle meča, utisak je da su svi zadovoljni, iako bi utakmica možda otišla i u drugačijem smeru da su snage bile poravnate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke