Ten Hag i Junajted - ovo je PETOGODIŠNJI plan, svi detalji na jednom mestu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 13.04.2022.
15:10
Izvor: Sportske.net

Ten Hag i Junajted - ovo je PETOGODIŠNJI plan, svi detalji na jednom mestu!

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Erik Ten Hag je praktično novi trener Mančester junajteda, skovao je plan zajedno sa ostatkom uprave, a kako su javili pojedini mediji, sve je gotovo i 99% imamo novog trenera "đavola". 

"Miror" je otkrio plan koji ima Erik Ten Hag, čini se da mu nije previše bitno u početku kakve će igrače imati jer Mančester junajted već raspolaže sa sjajnim fudbalerima, već će u prve dve godine graditi svoj stil. 

Evo kako će u pet godina izgledati ključni aspekti rada Ten Haga. 

Prva godina - implementacija stila igre

Mančester junajted je prethodnih godina imao dosta problema da implementira novi stil igre, zapravo, ekipa luta od odlaska ser Aleksa Fergusona, a lutanju nikako da dođe kraj. Igrači su, čini se, najviše patili zbog toga i imali promenljivu formu, čak i oni najbolji, što je vidljivo i danas. 

Kolektivni pristup je bitan, Erik Ten Hag će insistirati na tome. 

Uglavnom, niko neće očekivati da Ten Hag osvoji veliki trofej u prvoj svojoj sezoni. 

Druga godina - stvoriti kostur tima

Erik Ten Hag želi u drugoj sezoni da stvori kostur tima koji će biti u naredne četiri godine bitan faktor za osvajanje trofeja, bitno mu je da pojedini igrači igraju zajedno, a ono što takođe treba očekivati jeste da tim napuste pojedini stariji fudbaleri poput Kristijana Ronalda, Nemanje Matića, Freda, a ugovori ističu i Šou, De Hei...

Treća godina - osvajanje trofeja

Dobiće te dve godine Ten Hag za stvaranje sile, a onda u trećoj će morati da osvoji nešto bitnije. Ovde je dobro poređenje sa Jirgenom Klopom koji je osvojio u trećoj svojoj sezoni Ligu šampiona. 

Četvrta godina - odomaćiti se sa elitom 

Ako Ten Hag bude bio u četvrtoj godini u Junajtedu, jasno je da će raditi pravi posao i da će četvrta godina biti godina u kojoj treba odbraniti osvojeno, odnosno godina u kojoj bi, kao i u slučaju Jirgena Klopa, trebalo osvojiti i Premijer ligu. Svakako, sam vrh Premijer lige će biti obaveza. 

Peta godina - vratiti se na sam vrh

Trofeji kao nešto što je sasvim normalno, baš kao i kod ser Aleksa. Pokazati moć u Evropi, biti jedan od najboljih klubova na svetu. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke