Ten Hag krivi sudije: "Ovo nema nikakve veze sa fudbalom"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 09.11.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Da li je u pravu?

EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Kopenhagen je slavio protiv Junajteda 4:3 u Ligi šampiona, nanevši "crvenim đavolima" deveti poraz u 17 mečeva od starta sezone - najviše u prethodnih 50 godina.

Erik ten Hag je na konferenciji za medije posle poraza govorio da je ekipa igrala odlično, ali su sudijske odluke značajno uticale na igru.

"Veoma smo razočarani jer smo igrali veoma dobro. Tako smo dobro počeli utakmicu, naši najbolji minuti u sezoni. Crveni karton je promenio menja sve. To je igra grešaka. Ne bih rekao da smo sve uradili kako treba, ali ima puno pozitivnih stvari. Čak i sa 10 ljudi smo diktirali igru. Igrali smo veoma dobro", krenuo je Ten Hag.

Holanđanin tvrdi da su sudijske odluke bile ključne u negoativnom ishodu po Junajted, naročito posle konsultacije VAR-a.

"Igra nikada nije zamišljena da bude ovakva. Ovo nema nikakve veze sa fudbalom. Prihvatam da se donose pogrešne odluke, ali kada donosite tako teške odluke, kontrolišete igru", kaže Ten Hag i nastavlja sa pojašnjenjem spornih sudijskih odluka iz njegovog ugla.

"Primamo dva gola koja se ne računaju. Prvi je ofsajd, a prilikom drugom gola je ruka u normalnom položaju. Šta možete da uradite oko toga?", naznačio je menadžer Junajteda.

"Četiri penala protiv nas u četiri utakmice i dve ili tri su veoma diskutabilne. Ne može tako da se igra", ističe Ten Hag.

"Ovaj tim je čvrst. Cele sezone, toliko odluka je protiv nas i toliko neuspeha sa povredama. Postoji duh u timu i svaki put ćemo nastaviti dalje. Preokrenućemo u našu korist", zaključio je Ten Hag.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke