Ten Hag: ,"Nema ofsajda", Pep: "Rašford uticao na igru, ali znamo gde smo igrali"

Autor: Sportske Net
subota 14.01.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Gol Mančester junajteda i odluka sudija kritikuje javnost.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mačester junajted je u gradskom derbiju pobedio Mančester siti i stigao na bod zaostatka od ,,građana", a imaju šest manje od prvoplasiranog Arsenala. 

Posle meča, treneri oba tima izneli su svoje utiske. Erik ten Hag očekivano, zadovoljan je igrom svoje ekipe.

,,Igrali smo veoma dobro u prvom poluvremenu. Odlično smo se branili i otvarali dobre prilike za napred. Nakon pauze morali smo da zamenimo Marsijala, imao je problema i igra se promenila. Siti je preuzeo inicijativu i poveo, protiv njih ne možete svih 90 minuta da zadržite toliki pritisak. Protiv njih morate da radite i kad nemate loptu. Sposobni su u deliću sekunde da vas kazne. Videli smo to. Ali veoma sam zadovoljan kao je moj tim reagovao. Vratili smo veru našim navijačima i idemo u pravom smeru“, rekao je Erik Ten Hag.

Prokomentarisao je izjednačujući gol Bruna Fernadeša na asistenciju Markusa Rašforda, koji je bio u ofsajdu.

Gol Fernandeša? Pravila kažu da Markus Rašford nije dirao loptu i nije se mešao… Bruno nije bio u ofsajdu i dao je gol“, jasan je trener ,,đavola".

Ovo je bio 500. jubilarni trenerski meč za menadžera Mančester sitija Pepa Gvardiolu, koji za njega nije prošao sjajno, ali ne potresa se mnogo.

,,Čestitam Junajtedu. Bila je to fantastična utakmica. Bolje smo kontrolisali igru u drugom poluvremenu i držali Rašforda van zone opasnosti. Ipak, kaznili su nas u tranziciji. Razlika između prvog i drugog pogotka je preblizu. To moramo da ispravimo. Ali generalno ne žalim. Nije me briga ako ne osvojimo Karabao kup ili Premijer ligu, naravno pokušaćemo.“

I Gvardiola je prokomentarisao izjednačujući pogodak Junajteda.

Markus Rašford je bio u ofsajdu, Bruno Fernandeš nije. Rašford je omeo našeg defanzivca, to je činjenica. Ali znamo gde smo igrali. Teško je sudijama na ovim stadionima.“

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke