Ten Hag nezadovoljan posle poraza: "Ako ne možeš da pobediš, nemoj da izgubiš"

Autor: Sportske Net
utorak 16.07.2024.
11:45
Izvor: Sportske.net

Nije bio zadovoljan Holanđanin.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Podmlađeni sastav Mančester junajteda izgubio je prvu pripremnu utakmicu, posle gostovanja u Trondhajmu ekipi Rozenborga. Norvežani su slavili sa 1:0.

Domaćin je postigao gol u trećem minutu nadoknade, tako da nije bilo vremena da gosti iz Engleske uzvrate. Strelac je bio Noa Holm. 

Gotovo ceo prvi tim Junajteda je na odmoru, zbog učešća na Evropskom prvenstvu u Kopa Americi, pa je Ten Hag mogao da osmotri mlade nade tima sa "Old traforda", ali nije bio zadovoljan. 

Osim golmana Radeka Viteka, Holanđanin je bio veoma razočaran.

"Rezultat nije u drugom planu. Naravno, ovo je pripremni period, ali standard Mančester junajteda mora da bude pobeđivanje, nikako da gubimo utakmice.  Ako ne možeš da pobediš, onda bar nemoj da izgubiš. Izgubili smo u poslednjim sekundima utakmice. Naravno da je igra važnija, ali sada je i ona bila ispod standarda", rekao je Ten Hag.

Ovo je bila i prilika za debi Ten Hagovih novih pomoćnika, sunarodnika Rud van Nistelroja i Rene Hakea, te trenera golmana Jele ten Ruvelara. Osvrnuo se stručnjak na Van Nistelroja. 

"On je veoma ambiciozan menadžer, ima veliko znanje, siguran sam da će pomoći timu i posebno u individualnom radu sa igračima, posebno kada se radi u igri u napadu i presingu", poručio je Ten Hag.

Naredni meč Junajted igra u subotu, 20. jula kada gostuju u Edinburgu, a protivnik im je ekipa Rendžersa. Potom sledi američka turneja i mečevi sa Arsenalom, Betisom i Liverpulom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke