Ten Hag počeo šamarčinom od Brentforda, da li će tako i završiti?

Autor: Mladen Heleta
subota 19.10.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Holanđanin broji poslednje dane ili nedelje?

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Erik ten Hag se vraća na još jedno mesto neuspeha, jer takvih, za dve i kusur godine, ima i više nego što se iko nadao.

Holanđanin je preživeo još jednu reprezentativnu pauzu, iako Junajted beleži najgori start u Premijer ligi u istoriji, sa samo osam bodova i tek pet datih golova, zauzima 14. mesto na tabeli.

Ten Hag je upisao samo dve pobede na osam utakmica, već ima i tri poraza, ali kao pokvarena ploča nastavlja da ponavlja da su stvari pod kontrolom, da je optimističan i da je potrebno vreme.

Iako je na klupi započeo treću sezonu, prilično je jasno da ovu neće završiti u Junajtedu, samo je pitanje trenutka kada će dobiti otkaz. Ipak, jedan veliki problem trenutno što je jedan od kandidata da ga zameni - Tomas Tuhel, odlučio da ne čeka više Junajted i potpisao je ugovor sa FA i od 2025. postaće selektor Engleske. Dok su Ten Hagove potencijalne zamene i dalje u magli i zaista je nepoznato ko bi mogao da ga zameni, možda Geret Sautgejt koji je i dalje slobodan (?), Junajted pred sobom ima novi težak zadatak.

Možda neki misle da Brentford na "Old Trafordu" nije toliko neugodan meč, ali realnost je potpuno drugačija. Brentford je 11. na tabeli, doduše ima "samo" dva boda više od Junajteda, ali zato se navijači, a posebno Ten Hag i dalje sećaju prve "šamarčine" upravo od Tomasa Franka.

Tek što je stigao u Premijer ligu, Ten Hag je doživeo jedan od najubedljivijih poraza, upravo od Brentforda. Tog 13. avgusta 2022. godine, Frank mu je spakovao četiri komada i rezultata na semaforu 4:0 značio je - "dobro došao u najjaču ligu na svetu".

Da sve bude još surovije, Brentford je već u 35. minutu postigao i četvrti gol, pošto su redom pogađali - Dasilva, Jensen, Ben Mi i Embeumo, pa je jasno kako su ostrvski mediji već na poluvremenu te utakmice osuli drvlje i kamenje po Holanđaninu.

Do danas, ne može se reći da se išta značajno promenilo. Naprotiv, Ten Hag je upravo tu prvu sezonu zauzeo najbolju poziciju - treću, o kojoj sada može da sanja. Usput je potrošio ogroman novac, a niko ne može da kaže da je Junajted bolji nego recimo pre tri godine.

Dodatni problem za Ten Haga pred ovaj meč su i povrede, jer su baš pred reprezentativnu pauzu i tokom nje, povrede zaradili - Hari Megvajer, Nusair Mazraui i Kobi Mejnu, a sve ih čeka višenedeljna pauza. Na to treba dodati da su od ranije van stroja - Luk Šo, Leni Joro, Tajler Malasija, a da je pod velikim znakom pitanja novajlija Manuel Ugarte.

U prevodu, Ten Hagov tim će biti još slabiji posle ove pauze, dočekuje neugodni Brentford i sva je prilika da će odbranu voditi veteran Džoni Evans, uz Lisandra Martineza, a veliko je pitanje ko će biti bekovski par, moguće Lindelef i Dalo, dok Mejnua mora da menja sve lošiji Kazemiro.

Engleski mediji veruju da je i Ten Hag svestan da povratka nema i da je samo pitanje kada će dobiti otkaz, možda baš posle novog šamara od Brentforda? Saznaćemo u subotu od 16.00...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke