Ten Hag promašio taktiku i osetio surovost Premijer lige - Objasnio i zašto nije uveo Ronalda!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 03.10.2022.
09:00
Izvor: Sportske.net

Težak posao je pred holandskim trenerom u nastavku sezone.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Mančester Siti je deklasirao Mančester junajted sa 6:3 u gradskom derbiju u sklopu osmog kola Premijer lige.

Menadžer Junajteda Erik ten Hag pokušao je da se nadigrava sa svojim kolegom Pepom Gvardiolom i udario u zid. Izveo je ultra-ofanzivnu postavu, koja je ređala pobede u prethodnom periodu, ostavio Kazemira na klupi, a Siti je surovo kaznio svaku pukotinu koja je ostajala njegovoj u zadnjoj liniji.

Teška škola za stručnjaka koji je navikao da sa Ajaksom igra na gol više, ali Premijer liga je jedan poseban nivo i takav pristup protiv Sitija se najčešće završi na ovakav način. Nije bilo bloka na sredini terena, Junajtedovi igrači stajali su i previše visoko, a kada "građani" dobiju toliko prostora, protivniku nema spasa.

Holanđanin je u svom komentaru nakon meča priznao greške, a rekao je i zašto u igru nije uveo Kristijana Ronalda.

"Naš nastup je bio neprihvatljiv. Zaista ovako nešto nisam očekivao, niti mogao da zamislim. U prethodnim mečevima naš tim je pokazao napredak, dobru atmosferu i zalaganje. Nažalost, sada ništa od toga nisu preneli na teren. Kada igrate protiv igrača top klase, kakve ima Mančester siti, morate da pružite svoj maksimum. Mi to nismo pokazali, što je nedopustivo. Nisam hteo u igru da uvodim Ronalda iz poštovanja prema njemu i njegovoj velikoj karijeri“, rekao je Holanđanin, pa zatim otkrio zašto je uveo Marsijala:

"Sa njim je drugačija situacija. Hteo sam da ga uvedem jer su mu potrebni minuti i videli ste kako je odigrao,“ podvukao je Ten Hag.

Mančester junajted će "fleke" pokušati da izvadi u četvrtak na Kipru, gde gostuje Omoniji u Ligi Evrope. AdmiralBet na tip DP2 nudi kvotu 2.55.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke