Ten Hag pun optimizma: "Sitijevoj i Liverpulovoj eri će doći kraj"

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 23.05.2022.
14:52
Izvor: Sportske.net

Ko će biti novi kapiten?

Manchester United
Manchester United

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančester junajted promovisao je danas Erika ten Haga za novog mendažera.

Holanđanin je juče bio na "Old Trafordu" i posmatrao poslednji meč u sezoni za svoj novi klub sa tribina. Junajted je u tom duelu poražen minimalnim rezultatom, a Ten Hag je rekao da je imao neke beleške koje će mu značiti za narednu kampanju.

"Srećan sam i uzbuđen što sam ovde. Doček u klubu je bio veoma topao i jedva čekam da radim sa svima vama. Ovo je moja nova kuća i želim uspeh", započeo je Ten Hag.

Dojučerašnji trener Ajaksa govori sa dosta samouverenosti o budućim projektima.

"Samopouzdanje koje imam jeste sačinjeno od okruženja, ljudi koji su pokraj mene. Imao sam dobar osećaj na sastancima. Imamo plan i sada moramo da ga ispunimo".

On smatra da ova ekipa poseduje veliki potencijal, ali nesumnjivo, biće promena.

"Rekao sam, sada sam u procesu analize. Radujem se što ću raditi sa ovim igračima. U sezoni pre, ovaj sastav je bio drugi u Premijer ligi, stoga poseduju veliki potencijal. Ne razmišljam o tome da li možemo da osvojimo Premijer ligu, bar ne u ovom momentu. Mislim da je ovo sve jedan projekat koji zahteva vreme. Želimo da pobeđujemo na svakoj utakmici, idemo meč po meč i videćemo".

Dolazak u Premijer ligu biće najveći izazov u njegovoj karijeri i spram sebe će imati supertimove poput Mančester sitija i Liverpula.

"Premijer liga je fantastična. Već sam se susreo sa velikim trenerima i timovima iz Premijer lige i znam kako je suočiti se s njima. Ali, jasno je, ovaj šampionat je najjači na svetu i jedva čekam da se borim. Siti i Liverpul? Igraju fantastičan fudbal, ali, svakoj eri jednom dođe kraj".

Junajted je od odlaska ser Aleks Fergusona u potrazi za čvrstim štapom na koji će se osloniti. Za sada je ta potraga bila neuspešna.

"Ne vidim dolazak ovde kao rizik. Mislim da klub ima sjajnu istoriju, a sada moramo da pravimo budućnost".

Na pitanje da li se Ronaldo uklapa u njegove planove, Holanđanin je odgovorio sa:

"Naravno. Šta on mora da donese? Golove".

A, ko će biti novi kapiten? Hari Megvajer je ove sezone obavljao tu ulogu iako mnogi smatraju da je nije dostojan.

"Sledeća sezona je drugačija. On je uradio dobar posao, sjajan je igrač i postigao je i doneo mnogo Mančester junajtedu. Radujem se što ću raditi sa njim", završio je.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke