Ten Hag šokirao delegaciju Mančester Junajteda, istina u lice, imaju li ostali kandidati šanse?

Autor: Boris Jovanović
petak 15.04.2022.
09:21
Izvor: Sportske.net

Šta se desilo u Amsterdamu?

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Delegacija Mančester Junajteda se vratila šokirana iz Amsterdama. Prvi ljudi sportskog sektora Daren Flečer i Džon Murto su želeli uživo da intervjuišu trenera Ajaksa Ten-Haga u vezi eventualnog dolaska na klupu Mančester Junajteda.

Mediji u Engleskoj tvrde da je on intervjuisao njih, ostali su zapanjeni njegovim veoma iskrenim zapažanjima, ali i ocenom stanja u klubu.

Ukratko, Holanđanin im je rekao da je klub na niskom nivou da je skauting i politika transfera katastrofalna i da se rezultati vide. On se dotakao organizacije Mančester Junajteda, preklapanja funkcija, "šumova" u procesu odlučivanja i bio veoma iskren, potreban je kompletan zaokret.

Trener Ajaksa nije tražio ovlašćenja poput Murinja, da on dovodi igrače, ali je jasno rekao da čitav sistem mora da se promeni, jer u suprotnom, ne on, niko ne može da napravi nešto. Kao primer naveo je trošenja novca na loša pojačanja od odlaska Ser Aleksa i rezultate koji su pratili te poteze.

Iako su bili vidno uznemireni njegovim "skenom" situacije, Flečer i Murto su bili i impresionirani načinom na koji bi Ten Hag postavio svoj sistem.

Što se Poketina tiče, on je intervjuisan preko Zooma, Argentinac je pitao koliko bi novca dobio za pravljenje ekipe i koliko bi koštalo da budu otpušteni igrači koji prave probleme u svlačionici. Čini se da je daleko od toga da postane menadžer, tim pre što bi i troškovi njegovog angažovanja bili veći, PSŽ traži ogromno obeštećenje, dok bi za Ten-Haga Ajaksu trebalo da plate par miliona evra.

Lista je imala inicijelno osam kandidata, prepolovljena je, tu su još i Španci Lopetegi i selektor Luis Enrike koji se odmah zahvalio. Što se tiče trenera Sevilje, postoji bojazan da ne prođe kao Emeri u Arsenalu.

Ostali?

Bez šansi, u pitanju su Rodžers, Zidan koji je odbio kontakt, Nagelsman koji ima problema u Bajernu, ali nema šanse da napusti klupu i Tuhel koji je nerealna opcija i navodno je saopštio Mančester Junajtedu da i u slučaju krize ne želi da ostavi Čelsi na cedilu.

Junajted je peti na tabeli, ostaće bez trofeja, ali i bez Lige šampiona, najverovatnije, za vikend moraju da pobede Norič, a u utorak igraju na "Enfildu" protiv najvećeg rivala Liverpula. AdmiralBet ima dobre kvote na Engleze u narednih četiri dana, igraju se i dva kola Čempionšipa, prvo već danas. Mi smo izdvojili golove na duel Vortforda i Brentforda, a Totenhem bi trebalo da savlada Brajton. U Čempionšipu dana, po nama bi Bornmaut trebalo da dobije Boro, nema kalkulisanja, trijumf "Trešanja" lepo plaća, kvota je 2.08.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke