Ten Hag veruje u Junajted: "Već smo pokazali da možemo da ih pobedimo"

Autor: Sportske Net
subota 03.06.2023.
14:25
Izvor: Sportske.net

Siti je apsolutni favorit u ovom duelu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Danas je u finalu FA kupa po prvi put sastaju Mančester siti i Mančeter junajted. 

,,Građani" su ovojili titulu u Premijer ligi, čeka ih finale Lige šampiona i apsolutni su favoriti u finalu FA kupa. Međutim, menadžer Junajteda Erik ten Hag smatra da je njegov tim pokazao da može da se nosi sa gradskim rivalom.

,,Naš cilj danas je isti kao i uvek: pobediti. Ne borite se iz runde u rundu da biste došli do finala kupa samo da biste mogli da uživate u lepom danu; kada jednom stignete do finala, onda morate dati svaki deo svoje energije kako biste bili sigurni da ćete napustiti Vembli sa trofejem", rekao je Holanđanin, pa dodao: 

,,Ovo je fantastična prilika za ovu grupu igrača da osvoje naš drugi trofej ove sezone i stvore novi trenutak istorije za ovaj veliki fudbalski klub. Ako se držimo našeg plana igre, sledimo svoja pravila i crpimo dodatnu snagu od naših neverovatnih navijača, onda imam puno poverenja da danas možemo da ostvarimo cilj i napravimo još jedan veliki korak napred na našem zajedničkom putu".

Nada se Ten Hag podršci navijača, koja im je danas preko potrebna.

,,Snažna veza koja se razvila između ovog tima i naših navijača je jedna od najvažnijih stvari ove sezone, a ta veza će biti važnija nego ikada na Vembliju dok se takmičimo u finalu FA kupa sa Pepom Gvardiolom i Mančester Sitijem".

Kako kaže, pokazali su već jednom u Premijer ligi ove sezone da mogu da pobede Siti, stoga veruje i u današnji trijumf.

,,Znamo da ćemo morati da budemo najbolji protiv odličnog protivnika. Već smo pokazali da smo sposobni za ovo, jer je pobeda u Premijer ligi nad Sitijem u januaru bila jedna od naših najboljih utakmica do sada ove sezone. Dakle, znamo šta je potrebno, znamo standarde koje moramo da postignemo.Sa sigurnošću mogu da kažem da Pepa ne očekuje nimalo laka utakmicu ovog popodneva jer smo više puta pokazali da imamo sposobnost da pravimo probleme svakom timu.

Finale FA kupa Engleske između Mančester Sitija i Junajteda na programu je od 16 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke