Ten Hagu presela titula, Tadićev trener pred brodolomom

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 03.05.2021.
10:06
Izvor: Sportske.net

Strašne vesti iz Holandije.

EPA-EFE/OLAF KRAAK
EPA-EFE/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Minulog vikenda fudbal je bio tema broj jedan u Holandiji, kako zbog zvanično osvojene titule Ajaksa tako i zahvaljujući ružnijoj strani ovog sporta - malverzacijama prilikom transfera.

U nedelju je u fokusu bio sporan transfer holandskog defanzivca Stefana De Fraja, koji je na leto 2018. godine prešao iz Lacija u Inter, a kako se može poznata amsterdamska agencija SEG oštetila je ovog fudbalera za 7,5 miliona evra.

Zanimljivo je da se njeno predstavništvo nalazi blizu "Johan Krojf Arene", stadiona Ajaksa, kluba koji godinama gradi bliske odnose sa kontroverznom agencijom.

Jedan od glavnih ljudu u ovoj agenciji je i trener Ajaksa Erik Ten Hag, koji je nakon ubedljive pobede protiv Emena 4:0, kojom su "kopljanici" overili naslov šampiona, upitan da li se brine za karijeru nakon najnovijih dešavanja.

"Naravno da sam primetio, ali ne znam sve detalje. Ne želim da sudim, jer je za to potrebno da poznajete celu pozadinu priče. To bi trebalo da se odnosi i na medije", rekao je Ten Hag aludirajući na istraživačku medijsku kuću u Holandiji koja se bavila ovim slučajem.

Novinari su upitali Ten Haga da li posle ove afere strahuje za karijeru, ali on se nije dao uzdramati u šampionskom danu.

"Naravno da ću sve pogledati, ali sada sam zauzet utakmicom. Pričaću o tome sa svojim rukovodstvom, naravno", rekao je Ten Hag.

Ten Hag je jedan od perspektivnijih trenera današnjice, a pažnju na sebe skrenuo je pretprošle sezone kada je sa Ajaksom bio na pragu finala Lige šampiona, nesrećno izgubivši od Totenhema.

Upravo se sada dovodi u vezu sa prelaskom u londonski klub, ali pitanje je šta će se sve izroditi iz cele priče.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke