Tiha nada Bajerna još živi, nesrećni Majnc ispraćem sa osmicom, het-trik Kejna!

Autor: Mladen Heleta
subota 09.03.2024.
17:26
Izvor: Sportske.net

Lajpcig dobro reagovao posle Reala.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrane su četiri utakmice 25. kola nemačke Bundeslige, a postignuti su sledeći rezultati: Bajern - Majnc 8:1, Lajpcig - Darmštat 2:0, Augzburg - Hajdenhajm 1:0 i Borusija Menhengladbah - Keln 3:3.

Aktuelni šampion Bajern je podigao formu posle plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, deklasirao je nejaki Manjnc i sačuvao je kakvu-takvu nadu da ipak može da se u finišu sezone dokopa 12. uzastopne titule. Sada su Bavarci na -7 u odnosu na vodeći Leverkuzen, koji će sutra biti domaćin Volfsburgu.

Izabranici Tomasa Tuhela danas su poveli protiv "davljenika" Majnca u 13. minutu.

Akcija je krenula ispucavanjem golmana Nojera, a na kraju je Musijala spasio loptu da ne izađe u gol-aut i sa leve strane poslao pas u peterac, gde je natrčao Hari Kejn i rutinski zatresao mrežu, za 1:0.

O drugom golu Bajerna će se puno pričati. Miler je u 20. minutu fauliran na desnom boku i dok je on vodio raspravu sa rivalima, lopti se prikrao Kimih i centrirao iz slobodnog udarca na nepostavljenu odbranu Majnca. Kejn je glavom pogodio stativu sa šest metera, a na odbitak je natrčao Gorecka i sproveo loptu na željeno mesto, za 2:0.

U 31. minutu je Majnc smanjio na 2:1 i to fantastičnim pogotkom Amirija. Imali su gosti slobodan udarac na oko 30 metara od gola, Gruda je samo kratko odložio loptu za Amirija, koji je ispalio pravi "projektil" i zakucao loptu u same rašlje, iza nemoćnog Nojera.

Igrao se sedmi minut nadoknade prvog poluvremena, kada je Kejn vratio Bajern na +2. Gorecka je poslao sjajan pas u kazneni prostor kroz zadnju liniju Majnca, Kejn se ušunjao u prazan prostor, izbegao ofsajd zamku, izašao sam pred golmana Zentnera i matirao ga, za 3:1.

Samo što je počelo drugo poluvreme, domaćin je povisio na 4:1. Sjajna timska akcija završena je asistencijom Musijale i golom Milera sa tri metra.

Bajern je peti gol dao u 61. minutu. Kejn je sa desne strane poslao loptu na levu, a tamo se Musijala poigrao sa čuvarom i preciznim udarcem postigao pogodak.

Mukama Majnca to nije bio kraj. Gnarbi je u 66. minutu pogodio za 6:1, a Hari Kejn je u 71. minutu kompletirao het-trik, za 7:1.

Konačan rezultat od čak 8:1 postavio je Gorecka u 92. minutu, posle asistencije Kimiha.

Lajpcig je dobro reagovao nakon što je nesrećno ispao od Real Madrida iz Lige šampiona i danas je upisao važan trijumf u borbi za četvrto mesto. Išervud je dao autogol već u trećem minutu, a prednost Lajpciga duplirao je Baumgartner u 50. minutu.

Guveluv je pogotkom u 22. minutu rešio duel između Augzburga i Hajdenhajma, dok je u Menhegladbahu, posle haosa u uvodu u meč, viđen sjajan fudbal.

Keln je poveo na teškom gostovanju preko Alidua u sedmom minutu, a Gladbah izjednačio golom Honorata u 32. Gosti su do 1:2 stigli u 64. minutu, kada je strelac ponovo bio Alidu, a onda preokret domaćih pogocima Haka u 71. i 73. minutu. Dauns je u 79. minutu postavio konačnih 3:3.

Keln ostaje u zoni ispadanja i sve su mu manje šanse da se spasi od selidbe u Cvajtu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke