Tijago Alkantara se penzionisao i čeka ga značajna uloga na klupi velikana?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 08.07.2024.
18:30
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv predlog.

EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL
EPA-EFE/Miguel A. Lopes / POOL

Povezane vesti

Tijago Alkantara je odlučio da se penzioniše u 33. godini zbog niza povreda koje su ga mučile, ali bi odmah mogao da započne trenersku karijeru.

Kako su preneli brojni katalonski izvori, novi trener Barselone Hansi Flik kontaktirao je Tijaga i predložio mu da bude njegov pomoćnik na klupi katalonskog kluba.

Tijago je proveo osam godina u "La Masiji" i u Barseloni, ali je 2013. odlučio da ode kod Pepa Gvardiole u Bajern Minhen i ostalo je istorija.

Ipak, brojne povrede najviše su doprinele da Španac pokaže svoj puni potencijal, ali bi zato možda mogao na vreme da započne trenersku karijeru.

Mesto mu je još kako poznato, a i sa Hansijem Flikom je imao izuzetnu saradnju, jer su zajedno osvojili sve trofeje u sezoni 2019/20, a Tijago je bio MVP finala Lige šampiona. 

Jedan od razloga zbog kojih Flik želi Tijaga pored sebe jeste što poznaje i nemački jezik, ali i Barsinu filozofiju i sam klub. 

Ostaje da vidimo da li će Tijago prihvatiti Flikov poziv i odmah započeti trenersku karijeru kao jedan od pomoćnika u Barseloni...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke