Tinejdžer Viktor Roke dao Barsi "veštačko disanje" - Osasuna jedva "slomljena"!

Autor: Mladen Heleta
sreda 31.01.2024.
20:52
Izvor: Sportske.net

Teško, ali zasluženo.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone savladali su Osasunu na Monžuiku sa 1:0, u zaostaloj utakmici 20. kola španske La Lige.

Gol odluke postigao je mladi Brazilac Viktor Roke u 63. minutu.

Ovo je bio prvi meč otkako je Ćavi obelodanio da od leta više neće biti trener Barse. Njegov tim je večeras bio bolji baš za taj jedan gol, slavio je teško, ali zasluženo i tako makar malo povratio samopouzdanje posle ispadanja iz Kupa Kralja od Bilbaa i šokantnog ligaškog poraza od Viljareala.

Još uvek aktuelni šampion Španije sada na trećoj poziciji ima 47 bodova iz 22 meča, što je osam manje od lidera Đirone i sedam manje od Real Madrida, koji ima utakmicu manje.

Osasuna je na 12. poziciji sa 26 bodova.

Barselona je u prvom poluvremenu imala više od igre, ali ta inicijativa je bila jalova, što je tako karakteristično za ovaj tim u aktuelnoj sezoni.

Pretili su Gundogan i Žoao Kanselo, ali Osasuna je prilično lako izašla neokrznuta sa terena posle 45 minuta igre.

Loša vest za Katalonce je povreda Ferana Toresa, koji je već u sedmom minutu u suzama napustio teren i svoje mesto ustupio Ferminu Lopezu.

Drugo poluvreme počelo je velikim pritiskom Barse, posebno je raspoložen bio mladi Lamin Jamal, koji je u 62. minutu sjajno centrirao sa desne strane i "spakovao" zicer Gundoganu, koji sa linije peterca nije dobro zahvatio loptu glavom, pa je ova kolosalna šansa otišla u nepovrat.

Samo minut kasnije je "bedem" Osasune "pukao", a prvi gol u dresu  Barselone dao je Viktor Roke, samo nekoliko sekundi pošto je ušao u igru umesto Fermina Lopeza.

De Jong je proigrao Kansela na levom boku, Portugalac je fantastično centrirao spoljnom i kontra nogom, a Viktor Roke, koji ima 18 godina, odlično skočio i glavom iz peterca zatresao mrežu tima iz Pamplone, za 1:0.

Potom je Jamal propostio stopostotnu šansu da zatvori ovaj meč, a Osasuna je u 67. minutu ostala sa desetoricom, zbog drugog žutog kartona Unaja Garsije.

To goste nije sprečilo da u 75. minutu stvore najbolju priliku na susretu.

Raul Garsija je bio u veoma dobroj poziciji i pogodio je stativu.

Osasuna je u finišu napadala i opasno pretila posle prekida, ali su Katalonci "preživeli" i upisali tri boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke