Tirni i VAR opet briljirali - Liverpul dao dva, mogao barem četiri za čelo tabele!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 26.12.2023.
20:27
Izvor: Sportske.net

Pobeda Liverpula na gostovanju.

. EPA-EFE/PETER POWELL
. EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula savladali su Barni sa 0:2 (0:1) na "Trf Muru" u utakmici 19. kola Premijer lige.

Opet nije bilo dosadno kada je Liverpul u pitanju. Sudijske kontroverze, brojne prilike i na kraju ipak pobeda ekipe Jirgena Klopa koja je istu i zaslužila. Na ovaj način, Liverpul noći na čelu tabele.

Počelo je sjajno po goste kada je Darvin Nunjez posle kombinacije sa Kodijem Gakpoom okončao svoj golgeterski post divno pogodivši dalji ugao u trku u 6. minutu.

Nastavili su gosti konstantno da prete, ali svoje veče na golu Barnlija imao je Džejms Traford koji je sprečio kanonadu još u prvom poluvremenu. Tu mu je pomogao i arbitar Pol Tirni koji je poništio pogodak Kodija Gakpa procenivši da je Darvin načinio prekršaj pre udarca Holanđanina. Barem tri gola mogla su da budu viđena iza leđa čuvara mreže Barnlija.

U drugom delu, Barnli je uspeo da učini odbranu nešto sigurnijom, ali je opet bilo prilika za Liverpul. Gol Harvija Eliota je takođe poništen, ali ovog puta zbog ofsajda Moa Salaha koji je "markirao" Traforda, te je procenjeno da golman domaćih nije video loptu. Zanimljivo, Salaha je u tu poziciju postavio protivnički štoper.


Bila je i jedna odlična šansa za Soboslaja, ali je i Barnli bio u situaciji da postigne pogodak i to preko Gudmonsona, no nisu iskoristili kolosalnu šansu. U samoj završnici je sve rešeno preko Dijoga Žote koji se golom vraća posle pauze zbog povrede.

Liverpul ide na prvo mesto i tamo će ostati bez obzira na ishod meča Mančester junajteda i Aston Vile, ali birmingemski tim može da se izjednači s njima ukoliko dobiju na "Old Trafordu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke