Tite odlazi posle Katara, trojica kandidata za naslednika!

Autor: Mladen Heleta
petak 07.10.2022.
14:45
Izvor: Sportske.net

Brazilska javnost od njega očekuje da se oprosti sa titulom prvaka sveta.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Predsednik Fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodrigez rekao je da su Abel Fereira, Dorival Žunior i Fernando Diniz najozbiljniji kandidati za novog brazilskog selektora. 

Aktuelni selektor Tite odlučio je da se povuče nakon završetka Svetskog prvenstva u Kataru. Brazil će na Mundijalu igrati u grupi sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom.

"Brazilski fudbal ima neiscrpan izvor velikih trenera. Mogu sa potvrdim da su kandidati za selektora Fereira, Žunior i Diniz, ali nije fer pričati samo o njima, a zaboraviti ostale, jer imamo još najmanje 10 kvalitetnih kandidata. Trenutno smo fokusirani na pripreme za Katar. Odluku o Titeovom nasledniku donećemo ćemo nakon Svetskog prvenstva", rekao je Rodrigez.

Fereira (43) je portugalski stručnjak koji je trenutno trener Palmeirasa i sa tim klubom je dva puta uzastopno osvojio Kopa Libertadores, a prethodno je trenirao PAOK, Bragu i Sporting. 

Diniz (48) je trener Fluminensea, a ranije je vodio, između ostalih, Vasko da Gamu, Santos, Sao Paolo i Atletiko Paranense. 

Dorival Žunior (60) je trener Flamenga, a ranije je vodio Sao Paolo, Palmeiras, Fluminense, Vasko da Gamu, Santos i Kruzeiro.

Tite je preuzeo selekciju Brazila 2016. godine, a sa tom je reprezentacijom stigao je do četvrtfinala Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji, gde je poražen od Belgije sa 2:1. 

Sa Brazilom je osvojio Kopa Ameriku 2019. godine, a prošle godine je u finalu ovog takmičenja izgubio od Argentine.

Brazilska javnost od njega očekuje da se oprosti sa titulom prvaka sveta. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke