Titula odlazi u Madrid - "Fenjeraš" odlučuje o sudbini Primere!

Autor: Stefan Matić
nedelja 16.05.2021.
20:52
Izvor: Sportske.net

Kakva poslastica nas čeka za nedelju dana.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

I pretposlednjeg dana (kola) ostadoše ih dva. 

Barselona se i matematički oprostila od jurnjave za titulom. Kumanovi izabranici su po ko zna koji put ove sezone razočarali kada se lomi. Nesigurna igra protiv Selte uz očajnog Lenglea i maleroznog Brajtvajta je donela drugi poraz u zadnjih pet kola. Katalonci su u jednom trenutku imali sve u svojim rukama, ali Kumanov efekat je još jednom presudio. 

Bitka za šampiona se svela na timove iz Madrida. Suarez je imao doktor Džekil i mister Hajd partiju protiv Osasuna, ipak Urugvajac je prelomio kada je bilo najbitnije i ostavio Atletiku ulogu favorita pred poslednje kolo. Sa druge strane, Zidanovi izabranici su slavili protiv Bilbaa, od Baskijaca se očekivala kvalitetnija partija. Odluka o novom šampionu pada u Valjadolidu, u meču na život ili smrt. 

Atletiko će nasuprot sebe imati itekako motivisanog rivala, samo pobeda daje Real Valjadolidu kakvu takvu šansu za ostajanjem u Primeri. U prvom susreta dva tima ove sezone slavile su "jorgandžije" sa 2:0, golove su postigli Lemar i Ljorente. Real će pažljivo osluškivati dešavanja iz grada udaljenog 162 kilometara od Madrida. 

Zidanovi momci će takođe imati veliki izazov. Ugostiće Viljareal u zadnjem kolu, "žuta podmornica" igra za povratak u Ligu Evrope. Emerijevi momci imaće i nastup u finalu pomenutog takmičenja protiv Mančester junajteda, potencijalna pobeda protiv "crvenih đavola" bi im donela i plasman u Ligu šampiona. 

Motiva dosta, trka je pred dramatičnim epilogom. Nedelju dana je ostalo do konačnog obračuna najboljih timova Španije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke