To nije čudo, to je Veljko Paunović!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.05.2023.
08:52
Izvor: Sportske.net

Bravo, majstore!

@Chivas
@Chivas

Povezane vesti

Meksički Čivas čini čuda sa srpskim trenerom na klupi!

Ekipa Veljka Paunovića nadoknadila je 0:1 i to sa svog terena i u Meksiku Sitiju pobedila najvećeg rivala, Klub Ameriku, rezultatom 3:1 za plasman u finale meksičke Klausure.

Čivas Gvadalahara je posle 0:1 morao da slavi sa dva gola razlike, jer u Meksiku i dalje važi pravilo gola u gostima. Taj pogodak pao je u 89. minutu kada je mladi Hesus Orozgo pogodio za 3:1 i plasman u veliko finale. 

Prethodno je Čivas poveo u 19. minutu golom Kisnerosa, ali je potom Dijego Valdez izjednačio u 57. minutu i Čivasu su bila potrebna dva gola u preostalih tridesetak minuta. Onda je na scenu nastupio mladi Orezgo, koji je pogodio u 76. i 89. minutu.

Inače, Čivas je meksički velikan koji je prolazio kroz veliku krizu prethodnih godina. Poslednju titulu osvojili su još 2017. godine, nakon čega su umeli da ostanu i bez plej-ofa. Onda je došao Veljko Paunović i čuda su počela, a titula sada više nije samo san. 

Rival Čivasu biće Tigres, koji predvodi Francuz Andre Pjer Žinjak. Ono što je posebno zanimljivo i Tigres je kao Paunov Čivas napravio iznenađenje, pošto je u polufinalu izbacio Monterej. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke