"Tobdžije" se probudile i raspucale, Bela tačka spasila Čelsi, Džerard namučio Liverpul

Autor: Sportske Net
subota 11.12.2021.
17:56
Izvor: Sportske.net

Odigrana su još tri meča 16. kola Premijer lige.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala pobedili su Sautempton kod kuće rezultatom 3:0 (2:0). 

Posle dva nesmotrena faula Gabrijera i Sake, Arsenal je počeo da se budi i posle 20 minuta igre stigne do gola. 

Saka je pronašao Lakazeta u šesnaestercu, a ovaj brzo poslao loptu u gol u desne rašlje.

Vrlo brzo "tobdžije" su duplire vodstvo, ovoga puta preko Edegarda, koji je pronašao prazan prostor u kaznenom prostoru i glavom postigao pogodak.Arsenal je već na poluvremenu imao osetnu rezultatsku prednost. 

Po povratku na teren domaći su nastavili sa još većim presingom. Gabrijel je postigao gol posle sat vremena igre, ali je sudija poništio nakon konsultovanja VAR-a zbog ofsajda. Međutim, Brazilac se ispravio već posle tri minuta nakon izvedenog kornera kada je glavom skrenuo loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Čelsi je na "Stamford Bridžu" protiv Lidsa odneo na kraju pobedu 3:2 (1:1). 

Posle pola sata na terenu Alonso je klizećim startom prekinuo napad gostiju, ali je sudija pokazao na belu tačku zbog pregrubog faula. 

Rafinja je bez mnogo problema smestio loptu u mrežu Mendija, čija je reakcija bila prilično spora, kao da nije na vreme odreagovao.

Radovanje gostiju nije mnogo trajalo, a Čelsi je ipak uspeo da na puzu ode bar sa nerešenim rezultatom. 

Mejson Maunt je završio akciju i iskoristio dodavanje Alonsa za 1:1 pred pauzu.

Po povratku na terenHaverc je imao dve dobra šanse da dovede "plavce" u vodstvo, ali je oba puta izblokiran od protivničkih igrača. 

Ipak, Čelsi je uspeo da preokrene. Ridiger je pao u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Ovo je bio lak posao za Žoržinja i promenu rezultata na 2:1. 

Ovo nije bilo sve. Rezervista Lidsa Gelhart samo što je ušao u igru, odmah je postigao gol za konačnih 2:2. Roberts je poslao loptu u kazneni prostor da bi je mladi napadač poslao po sredini gola u mrežu. 

Još jedan penal je spasio Čelsi. Klih je oštro strtovao i bio je ovo drugi penal za domaće, a Žoržinjo je upisao svoj drugi gol danas.

Liverpul je slavio protiv Aston Vile rezutlatom 1:0 na "Enfildu".  

Menadžer Vile Stiven Džerard je prilično namučio svoj bivši klub na današnjem meču. 

Nije bilo golova tokom prvog dela utakmice, iako su crveni bili bolji tim. Imali su tri šuta u ovkir gola od ukupne sedam prilika, ali su mreže ostale mirne. 

Konačno, rezultat se promenio u 67. minutu, ali iz penala. Mings je bio glavni krivac pošto je srušio protivničkog igrača i sudija je pokazao na belu tačku. Salah je lako i snažno poslao lptu u mrežu za 1:0. 

Posle ovih utakmica, Siti je prvi sa 38 bodova, dok Liverpul ima 37, a bod manje Čelsi. Arsenal je peti sa 26 bodova. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke