Tod Boli želi kao šeik Mansur - Amerikanac kupuje portugalski klub!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.09.2022.
13:25
Izvor: Sportske.net

Vlasnik Čelsija ima plan!

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Vlasnik Čelsija Tod Boli želi da proširi mrežu svojih klubova, pa tako posle londonskog kupi i još nekoliko kako bi razvijao igrače čija bi krajnja stanica bio dres "plavaca".

Tod Boli se opasno bacio u fudbalske vode. Zajedno sa svojim konzorcijumom kupio je Čelsi pre početak leta za između 4.000.000.000 i 5.000.000.000 evra od Romana Abramoviča, potrošio skoro 300.000.000 na pojačanja, smenio Tomasa Tuhela...

A, ima i planove za dalju budućnost. Naime, on đeli da uloži u mrežu klubova koji bi razmenjivali igrače koji bi kasnije stasavali u potencijalne prvotimce Čelsija. Oduševljen je projektom Red Bula koji se nalazi unutar Salcburga, Lajpciga, Njujorka, Bragantina... Isto tako, želi da sledi primer Siti grupe u čijem je vlasništvu Mančester siti. Na njihovom čelu je šeik Mansur koji poseduje timove u čak 11 zemalja širom sveta.

Tod Boli za sada ima jedan, ali uskoro bi mogao da mu se pridruži portugalski Portimonense. Trenutno četvrtoplasirani tim tamošnjeg šampionata zapao je za oko Boliju i njegovim saradnicima kao idealna sredina za pokretanje biznisa. On je kontaktirao Žorža Mendeša da mu pomogne u tome i čelnici Portimonensea su upoznati sa željom američkog biznismena.

Tako bi Čelsi uskoro mogao da dobije razvojni centar gde bi fudbaleri, specifično sa Pirinejskog poluostrva, došli do izražaja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke