"Topovi" pogodili Junajted, džabe Ronaldova "stotka" kada je Bruno sve upropastio!

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.04.2022.
15:25
Izvor: Sportske.net

Matić bio asistent.

EPA-EFE/TIM KEETON
EPA-EFE/TIM KEETON

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala savladali su Mančester junajted na svom "Emirejtsu" rezultatom 3:1 u 34. kolu engleske Premijer lige.

Domaćin je poveo već u trećem minutu. Dobro je šutirao Bukajo Saka sa ivice kaznenog prostora, De Hea je odbranio njegov udarac, ali je na loptu natrčao Nuno Tavareš i postigao svoj debitantski gol u dresu Arsenala.

Dijogo Dalot je uzdrmao prečku Remsdejlovog gola u 24. minutu, na sreću "tobdžija" rezultat se nije promenio.

Osam minuta kasnije bilo je 2:0 za Arsenal. Posle jedne dosta komplikovane situacije za sudije, najpre je Edi Nketija postigao gol koji mu je poništen zbog ofsajda, ali je posle intervencije iz VAR sobe sudija Pouson još jednom pogledao tu situaciju i utvrdio da je prethodno Teljes faulirao Saku u šesnaestercu i dosudio penal za Junajted. Siguran sa "bele tačke" bio je Bukajo Saka.

Junajted se vratio u igru samo dva minuta kasnije. Sjajnu asistenciju Nemanje Matića svojim 100. golom u Premijer ligi krunisao je Kristijano Ronaldo i još jednom pokazao koliko znači svom timu.

Imali su gosti najbolju moguću priliku da dođu do izjednačenja u 57. minutu. Posle dobro izvedenog kornera najbolji u skoku bio je Nemanja Matić, a neoprezni Tavares igrao rukom i to je bio jedanaesterac za Junajted. Odgovornost je preuzeo Bruno Fernandeš i bio neprecizan, lopta je posle njegovog udarca pogodila stativu.


Raspoloženi Ronaldo je u 61. minutu postigao gol za izjednačenje, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

Kada Junajted nije iskoristio svoje šanse, Granit Džaka je "bombom" sa prkeo 20 metara "pocepao" mrežu gostiju u 71. minutu i doneo veliku pobedu svom timu.

Posle 34. kola Arsenal je četvrti sa 60 bodova, Junajted je šesti sa šest bodova manje i utakmicom više, tako da će Liga šampiona gotovo izvesno ostati nedostižna "crvenim đavolima".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke