"Torcida" pravila haos posle derbija, upucana dvojica navijača!

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 22.05.2022.
09:50
Izvor: Sportske.net

Jezivo.

Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds
Beta/HINA/MarioStrmotić/Ds

Povezane vesti

Zagrebački Dinamo osvojio je titulu u Hrvatskoj rutinskom pobedom u derbiju protiv splitskog Hajduka na "Maksimiru" 3:1, ali subotnje popodne obeležila je velika tuča policije i navijača gostujućeg tima prilikom koje su dvojica članova "Torcide" povređeni u pucnjavi.

Neslavna zavesa na hrvatski šampionat srećom nije odnela nijednu žrtvu, ali je sve pretilo da bude tako i umesto krune sezone vandalizam i nemiri odjekivali su Zagrebom.

"Dana 21. maja oko 21.35 oko 1600 navijača HNK Hajduk se autobusima, kombi vozilima i ličnim automobilima vraćalo sa utakmice u Zagrebu. Samoinicijativno su stali na auto-butu A1 kod odmarališta Desinec i tako blokirali sve trake u smeru Karlovaca. Nekoliko stotina njih napalo je policijske službenike koji su bili u pratnji, navodi se u saopštenju policije".

Policajci su prilikom napada bili prinuđeni da upotrebe vatreno oružje.

"Policijski službenici su kako bi odbili napad na sebe upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolono ponovo stavljena pod nadzor", navodi se u saopštenju.

Do sada je utvrđeno da je dođlo do ranjavanja dva navijača iz vatrenog oružja, a povređeno je i desetak pripadnika policije. Svi su van životne opasnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke