Torino "bacio na kolena" Milan, ali kraj je kad Morata i Okafor Kažu, Srbi podelili bodove na "San Siru"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 17.08.2024.
22:55
Izvor: Sportske.net

Gosti su vodili sa 2:0 u 89. minutu, ali...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana i Torina remizirali su 2:2 u veoma uzbudljivoj utakmici prvog kola italijanske Serije A.

Torino je imao tri boda "u džepu", ali je Milan uspeo da golovima Morate i Okafora stigne do boda u poslednjim minutima meča.

Blistaom je na golu Torina srpski golman Vanja Milinković-Savić, posebno u prvom poluvremenu kada je zaustavio udarac Rafeala Leaa, koji je izašao sam ispred njega i bio u kolosalnoj prilici.

Torino je poveo na isteku pola časa igre. Fantastičnu kontru gostiju u gol je pretvorio nespretni štoper MIlana Malik Tijao, koji je loše intervenisao na gol-liniji i dozvolio da lopta pređe crtu posle udarca glavom Raula Belanove.

Mogao je naš vezista Ivan Ilić da udvostruči prednost Torina na isteku prvog dela. Dobro je šutirao vezista gostiju sa ivice kaznenog prostora, a golman Milana Majk Menjon još bolje intervenisao.

Neprimetan je na terenu bio napadač Milana Luka Jovića, pa je izveden u 60. minutu kada je umesto njega ušao španski centarfor Alvaro Morata.

Osam minuta kasnije Torino je zadao novi udarac domaćinu. Ponovo su gosti briljantno izveli kontru, koju je pogotkom krunisao Duvan Zapata posle perfektne asistencije Valentina Lazara.

Međutim, Milan se nije predao. Spretni Alvaro Morata pronašao je lopti put do mreže Vanjinog gola u 89. minutu i tako smanjio zaostatak domaćina na 2:1.

Bod favoritu doneo je još jedan rezervista Noa Okafor prelepim golom u 95. minutu. Junus Musa je centrirao sa desnog boka, a Okafor uhvatio neodbranjiv volej i matirao nemoćnog Milinković-Savića.

U terminu od 20.45 sati svoj meč su takođe odigrali Empoli i Monca, golova nije bilo - 0:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke