Torino gura Speciju u zonu ispadanja, pogodio i Ilić, veliki preokret u Salernu

Autor: Darko Mitrović
subota 27.05.2023.
17:08
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane dve utakmice pretposlednjeg kola Serije A.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

S obzirom na stanje na tabeli, bodovi su bili najpotrebniji Speciji koja još nije obezbedila opstanak, ali je upravo Specija danas najgore prošla.

Ova ekipa je na svom terenu doživela debakl od Torina, bilo je 4:0 za goste, a golgeterski doprinos tome dao je i naš reprezentativni vezista Ivan Ilić. On je postigao treći gol za Torino u 76. minutu, kada ga je Vlašić pronašao sa leve strane, a Ilić sa petnaestak metara poslao loptu u mrežu.

Prethodno, Torino je poveo u 24. minutu autogolom Viznevskog, a Riči je u 72. minutu udvostrulio prednost gostiju, posle još jedne Vlašićeve asistencije.

Konačnih 4:0 postavio je Karamo, pogotkom u šestom minutu nadoknade vremena, a Sanabrija je bio u ulozi asistenta.

Osim Ilića, u ekipi Torina je i danas nastupio golman Vanja Milinković-Savić, a Nemanja Radonjić je zabršio sezonu zbog povrede.

Specija je ovim porazom ostala na 17. mestu sa 31 bodom, samo jednim više od Verone koja sutra dočekuje Empoli i imaće priliku da izađe iz zone ispadanja.

Za to vreme, Salernitana je napravila veliki preokret protiv Udinezea i stigla od 0:2 posle prvih pola sata, do pobede od 3:2.

Zegelar je u 25. minutu doveo Udineze u vođstvo, a samo pet minuta kasnije Nestorovski je povosio na 2:0 za goste.

Najava preokreta usledila je u finišu prvog poluvremena, kada je Kastanos postigao prvi gol za domaće, a posle desetak minuta igre u nastavku, Kandreva je izjednačio na 2:2.

Baš kao i u duelu Specije i Torina, i u Salernu je postignut gol u šestom minutu nadoknade vremena, ovoga puta za potpuni preokret na 3:2 u korist Salernitane - 3:2.

Ceo meč je u gostujućem timu odigrao naš reprezentativac Lazar Samardžić.

Salernitana je sada petnaesta sa 42 boda, Udineze ima četiri boda više na dvanaestoj poziciji.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke