Torino pod opsadom, stižu Murinjo i Dibala!

Autor: Darko Mitrović
petak 26.08.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net, Boris Jovanović

Mnogo emocija će biti u subotu u derbiju Serije A!

EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Povezane vesti

O rivalstvu Rome i Juventusa smo pisali, osim Lacija, "Vučica" vidi "Bjankonere" kao najvećeg "neprijatelja", a Murinjo na klupi samo dodatno potencira taj animozitet. Od vremena u Interu, izjava da je šesnaesterac u Juventusovom slučaju dug 20 metara, pa one pirove sa Junajtedom kada je utišavao stadion koji ga je vređao, sve to će biti na talonu za vikend na "Alijancu". Murinjo je prošle godine oba puta izgubio mečeve sa "Starom Damom" koja ga je preskočila i dokopala se Lige šampiona, ali je Portugalac u svom stilu tvrdio da je to posledica jedino činjenice da je njegov tim igrao Evropu i na kraju uzeo Ligu Konferencija.

Tako Murinjo ima sva evropska takmičenja u svojoj kolekciji, ali to je utešna nagrada, jer američki vlasnici žele povratak u Ligu šampiona. Doveden je Dibala, biće zanimljivo videti na kakav prijem će naićin kod doskorašnjih navijača. Dok su za Murinja rezervisane uvrede, kada je "La Hoja" u pitanju, u to niko nije siguran, navijači Juventusa krive klub jer je Argentinac otišao bez ugovora. Doduše, Juventus je dobro procenio jer i onu umanjenu ponudu kojom su Dibali pokazali vrata, ovaj fudbaler nije mogao da dobije bilo gde, na kraju je presudio poziv Murinja, ali za manji novac nego što je bio na stolu u Torinu.

Ove dve priče, posebno Dibalina obeležiće derbi kola na Apeninima, Roma dolazi perfektna, sa dve minimalne pobede u prva dva meča i bez primljenog gola. Juventus je takođe sačuvao mrežu, ali ima dva boda manje, u ponedeljak su na "Marasiju" odigrali mršavih 0:0. I to je još jednom pokazalo koje probleme ima Alegri, kreativnost bez Di Marije i Pogbe ne postoji ni u naznakama, ni jedan ni drugi neće biti u timu, što je zaista glavobolja za najveći italijanski klub. Rimljani igraju čvrsto, pojačali su i konkurenciju, potrebno im je još par igrača, ali ne žure. Kako rekosmo, Murinjo baš nema uspeha protiv Juventusa sa Romom, a zanimljivo kada je Inter bio dominantan u sezoni triplete, gubili su u Torinu od mnogo slabijeg Juventusa.

No, sve je to prošlost, sigurno da posle starta Rimljani imaju više samopouzdanja. Murinjo ne može da računa na Zaniola koji je na meti Juventusa, ali poznavajući Portugalca i da je meč viner iz Tirane u finalu LK spreman, "Ze" bi igrao sa isturenim Ejbrahamom i Dibalom kao podrškom.

Za vikend ćemo videti još jedan i te kako zanimljiv meč. Inter večeras putuje u Rim, igraju protiv Lacija na mestu svog najvećeg stradanja. Pre više do 20 godina su na nestvaran način izgubili od "L'Akvila" koje su igrale samo za čast i prepustile titulu Juventusu. Ali i te stvari su manje-više zaboravljene, ono što nije je odlazak Inzagija na klupu Intera prošle sezone. Lotito je u svom stilu emitovao optužbe da ih je bivši trener zavlačio, ne želeći da odgovori na ponudu Rimljana, a da je sve vreme čekao poziv drugog kluba. Navijači neće ništa zameriti trenerski uspešnijem bratu Inzagiju, oni su protiv Lotita, pa sigurno da Simonea ne čekaju imitacije papirskih novčanica, kao svojevremeno Roberta Manćinija kada je prihvatio poziv Moratija i Lacio zamenio Interom. Zamena bi mogla da usledi, u istom smeru i dok budete čitali ove redove. Marota namerava da prelazni rok zatvori još jednim štoperom, "lou-kost" ime je Aćerbi, italijanski reprezentativac koji želi da ode iz Lacija i on nije u konkurenciji za tim Rimljana, čak i ako ne ostvari transfer do vikenda. Od bivših igrača Lacia, u Interu je i De Fraj, kao i Korea, ali će Argentinac biti na klupi. Inter nije pobedio u šampionatu na "Olimpiku" od 2018. godine. "Orlovi" su prošle godine tukli favorita, dobijali su i na "Meaci" u prvenstvu i kupu, pa jasno da kvota na "dvojku" nije primamljiva. Naš Sergej računajući i par pobeda u kupu, ima "remi" protiv Intera, po sedam pobeda i poraza, uz dva remija, dao im je pet golova, uz jednu asistenciju...

Napoli koji se zahuktao na startu, dao devet golova u dva meča putuje u Firencu gde su pre nekoliko godina sa Sarijem na klupi izgubili titulu. Zanimljivo, od tada su bolje prolazili u Toskani nego pod Vezuvom. "Ljubičasti" će više očekivati od Luke Jovića koji je protiv Empolija ima samo 16 kontakata sa loptom, istina iznudio crveni karton rivala, ali ni to nije pomoglo "Violama" da odnesu bodove u malom regionalnom derbiju.

Milan je doneo bod sa kratkog putovanja u Bergamo, sada im u goste stiže bivši trener Siniša Mihajlović. Srbin je zaslužio više od boda iz mečeva sa Lacio i Veronom. Zanimljivo da je Miha prošle godine održao remi bez golova na "San Siru" i zakuvao bitku za prvaka, ali generalno od kada je zamenio Pipa Inzagija na klupi "Emilijana" nije baš imao uspeha protiv "Rosonera".

Dobro igra Torino, posle svih muka, trzavica, tuče trenera i direktora u pripremnom periodu. Doneli su bodove iz Monce, pa zaustavlili Lacio, sada će u Kremonu. Ako slave na ovom gostovanju (nisu igrali u gradu Violine u Seriji A od 1995. iako je bilo mečeva kasnije u Seriji B), to bi bio najbolji start "Bikova" u dugom vremenskom periodu.

Monca će probati da stigne do prvih bodova protiv Udinezea, Sasuolo posle pobede nad Lećeom gostuje u Liguriji protiv Specije, Leće će dočekati Empoli, Salernitana Sampdorija. Upravi bi u duelu na "Arekiju" mogli da vidimo pobedu "Amaranta", Samp je zaustavila Juve, ali generalno ne uliva poverenje. Salernitana sa Kandrevom koji je došao upravo iz Dorije, Fazion, Vilhenom, Bothajmom, Bonacolijem ima neuporedivo jači tim nego prošle godine, kada ih je "specijalista za čuda" Davide Nikola na volšeban način spasio ispadanja.

Favorit je Atalanta u Veroni, ali već smo dva puta savetovali da se kladite na "Bergamaske", ovog vikenda bismo ih ostavili po strani... Kako ste i navikli, najbolja ponuda za Seriju A je i ovoga puta u AdmiralBet-u.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke