Ilić i Zapata ''poništili'' Lukakuov gol, Roma bez pobede u Torinu

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.09.2023.
22:42
Izvor: Sportske.net

Murinjov tim vodio, ali nije uspeo da sačuva prednost.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti


Peto kolo italijanske Serije A kompletirano je utakmicom između Torina i Rome koja je večeras završena bez pobednika, rezultatom 1:1.

Posle ovakvog epiloga, Torino ima osam bodova na devetom mestu, a Roma je tek na trinaestoj poziciji na tabeli sa tri boda manje.

U prvom poluvremenu Roma nije bila previše opasna, Torino je bio nešto bolji, pretio je preko Zapate, a da li slučajno ili ne, tek gosti su postali znatno opasniji od 55. minuta i izlaska iz igre Nemanje Radonjića koga je zamenio Vlašić.

Samo tri minuta kasnije, mnogo sreće je imao golman Torina Vanja Milinković-Savić. Spinacola je uputio centaršut sa leve strane, Kristante se ubacio iz drugog plana, Vanja je već bio savladan, ali lopta na kraju pogađa stativu i odbija se do Ivana Ilića koji otklanja opasnost.

Ipak, Rimljani su nastavili sa napadima, pokušavao je Lukaku, nije uspeo par minuta kasnije, ali u 69. minutu Vanjina mreža se zatresla. Akcija Rome je išla sa desne strane gde je delovao Dibala, lopta stiže do Kristensena koji je šalje za Lukakua u kaznenom prostoru domaćih, a na kraju Lukaku iz okreta pored Bonđorna šalje precizan udarac sa desetak metara i pogađa mrežu - 0:1.

Dobru priliku za izjednačenje Torino je imao u 82. minutu kada je posle centaršuta sa desne strane Lazaro bio u izglednoj situaciji, ali lopta ga je pogodila u koleno i nije uspeo da je iskontroliše.

To je bila najava onoga što je usledilo tri minuta kasnije. Domaći su iznudili slobodan udarac sa leve strane posle prekršaja Kristensena, Ilić ga je odlično izveo, pronašao u kaznenom prostoru Duvana Zapatu koji ovu priliku ne propušta i udarcem glavom sa ivice kaznenog prostora pogađa mrežu - 1:1!

Sam finiš meča protekao je u velikoj inicijativi Rimljana, Murinjo je na teren poslao i bivšeg napadača Torina Andreu Belotija, ali ekipa Torina je izdržala te napade i na kraju došla do zasluženog boda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke